HOROR U MAROKU: Pojavio se snimak brutalnog ubistva turistkinje! DŽIHADISTI JOJ ODRUBILI GLAVU ZBOG OSVETE! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

jezivo

HOROR U MAROKU: Pojavio se snimak brutalnog ubistva turistkinje! DŽIHADISTI JOJ ODRUBILI GLAVU ZBOG OSVETE! (VIDEO)

Planeta -

Video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kom se vidi ubistvo jedne od dve ubijene turistkinje u Maroku, je verovatno autentičan tvrdi norveška policija

U ponedeljak su na području planine Atlas u Maro pronađena tela Dankinje Luise Vesterager (24) i Norvežanke Marene Ueland (28).

Zbog ubistva je uhapšeno više od deset osoba koje su verovatno povezane sa ovim zločinom. Četvorica pritvorenih muškaraca su pre nego što su ubili devojke snimili propagandni video na kom veličaju Islamsku državu.

Muškarci koji se pojavljuju na video snimku, a koji prikazuje ubistvo turistkinje, rekli su da je to osveta za događaje u Siriji. Pripadnici takozvane Islamske države objavili su na društvenim mrežama video na kojem se prikazuje odrubljivanje glave jednoj ženskoj osobi. Oni tvrde da se radi o turistkinji koja je nedavno ubijena u Maroku.

Norveške vlasti su saopštile da je snimak verovatno autentičan.

Na videu se čuje kako ubica kaže: "Ovo je osvete za našu braću u Hajinu", misleći pritom na grad u istočnoj Siriji koji je prošle nedelje oslobođen od džihadista .

Posle prvog videa, ubrzo je internetom počeo da kruži drugi video zapis lošijeg kvaliteta koji prikazuje četiri muškarca kako stoje ispred zastave i tvrde da su pristalice Islamske države.

Marokanske vlasti saopštile su norveškoj policiji da se četvorica muškaraca iz drugog video zapisa nalaze u pritvoru. Tužitelji kažu kako je drugi video snimljen prošle nedelje, pre nego što je počinjeno dvostruko ubistvo.

Kurir.rs/Miror

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track