ŠOK U KRALJEVSKOJ PORODICI: Elizabeta preskače princa Čarlsa i unuka stavlja na presto?! Evo zašto je Vilijam bolji izbor za kralja!
Foto: AP

borba za tron

ŠOK U KRALJEVSKOJ PORODICI: Elizabeta preskače princa Čarlsa i unuka stavlja na presto?! Evo zašto je Vilijam bolji izbor za kralja!

Planeta -

Kada umre britanska kraljica Elizabeta II, njen sin princ Čarls bi trebalo da je nasledi.

Iako se očekuje da princ Čarls postane kralj, još nije sigurno da li bi njegova partnerka Kamila, vojvotkinja od Kornovola, bila buduća kraljica.

foto: AP

Međutim, britanski mediji prenose da je vrlo moguće da kraljica izbegne pravila protokola i krunu prepusti unuku, princu Vilijamu.

Kako se navodi u dokumentarcu "Princ Vilijam: Kraljevstvo u mojoj porodici", izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da bi kraljica mogla da "zakine" svog sina.

"Očigledno je da Vilijama krasi veliko samopouzdanje, zrelost i osećajnost. U njegovim godinama, Čarls je bio čudan i nesiguran", navodi se.

foto: Profimedia

Uprkos tim glasinama, zvanična stranica kraljevske porodice i dalje navodi da će princ Čarls biti na prestolu posle Elizabete II.

Sledeći u redu za presto su princ Vilijam, pa njegova deca princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis.

foto: Profimedua

Princ Hari u ovoj konstelaciji snaga praktično nema nikakve šanse da bude na čelu Velike Britanije.

Princu Hariju to ne smeta jer je više puta istakao da nema neku veliku želju da vlada.

"Da li postoji neko u kraljevskoj porodici ko baš želi da bude kralj ili kraljica? Mislim da ne, ali ćemo svi obavljati svoje dužnosti onako kako treba. Šesti sam u redu za presto, posle mojih bratanaca i bratanice, a oni su sjajni", rekao je svojevremeno princ Hari u jednom intervjuu.

Kurir.rs/Express.co.uk Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track