HILJADAMA EVRA ZAČEPILI TOALETE U ŽENEVI: Posle dve godine rešena misterija, ODLUKA SUDA USREĆILA MNOGE (VIDEO)
Foto: Profimedia

POKLON

HILJADAMA EVRA ZAČEPILI TOALETE U ŽENEVI: Posle dve godine rešena misterija, ODLUKA SUDA USREĆILA MNOGE (VIDEO)

Planeta -

U proleće 2017. svežnjevi pocepanih novčanica od 500 evra pronađeni su u toaletima nekoliko kafana i restorana u Ženevi.

Nakon istrage koja je trajala duže od godine dana, sud je odlučio da preda nekoliko desetina hiljada evra nalazačima.

Dnevni list Tribjun de Ženev u petak je preneo neverovatnu priču koja završava kao božićna bajka. U junu 2017. zaposleni u banci UBS u Ženevi su otkrili da je toalet banke začepljen novčanicama od 500 evra. Uspeli su da izvuku oko 40.000 evra, ali ostatak je nestao u cevima.

Novac su predali policiji. Na snimcima nadzornih kamera se vide tri žene i jedan muškarac koji nekoliko puta iz trezora odlaze do toaleta. Istog dana su radnici kafane u istoj zgradi otkrili da je muški toalet začepljen pocepanim novčanicama i izvukli su 8.500 evra.

U susednom restoranu su čistačica i kuvar pronašli oko 26.000 evra u cevima umivaonika. Mesec dana kasnije, toalet obližnje picerie se začepio, a radnici su izvukli čepove mokrih novčanica, ukupno 60.000 evra.

Prošle zime jedan Španac je ispričao da novac pripada porodici njegove supruge kojoj su pretili u Španiji pa je odlučila da skloni novac u Švajcarsku. Nije objasnio zašto su novčanice pocepane i bačene, ali je do poslednjeg novčića vlasnicima tri zgrade nadoknadio nastalu štetu.

Španac je pušten nakon saslušanja jer uništenje novčanica nije kažnjivo u Švajcarskoj. Pošto španjolska porodica nije tražila povrat nađenog novca, sud u Ženevi je odlučio da ga pokloni nalazačima, koji će od banke dobiti nove neoštećene novčanice.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Profmedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track