TRAMP U BEDAKU ZBOG SIRIJE: Da je neko drugi vratio vojnike, bio bi heroj!
Foto: Reuters

otvoreno

TRAMP U BEDAKU ZBOG SIRIJE: Da je neko drugi vratio vojnike, bio bi heroj!

Planeta -

Da je neko drugi objavio da planira povlačenje trupa iz Sirije, ta osoba bi bila najpopularniji heroj u SAD, rekao je Donald Tramp.

Predsednik SAD objavio je na Tviteru da bi bilo ko drugi, osim njega, objavio da "nakon desetkovanja Islamske države u Siriji" planira da vrati trupe iz te zemlje, ta osoba bila "najpopularniji heroj u Americi".

On je tako odgovorio na reakcije koje su usledila nakon njegove odluke da povuče američke trupe iz Sirije.

"Da je bilo ko, osim vašeg omiljenog predsednika, Donalda Trampa, objavio da ćemo, nakon desetkovanja Islamske države u Siriji, vratiti naše trupe kući (srećne i zdrave), ta osoba bi bila najpopularniji heroj u Americi. Kada sam ja u pitanju, usledio je žestok udar iz medija koji objavljuju lažne vesti. Ludo!", napisao je Tramp.

On se u drugom tvitu bavio i doskorašnjim američkim ministrom odbrane Džimom Matisom, koji je podneo ostavku zbog neslaganja sa Trampom oko povlačenja iz Sirije.

"Kada je predsednik (Barak) Obama neslavno otpustio Džima Matisa, ja sam mu pružio drugu priliku. Neki su mislili da ne bi trebalo, ja sam mislio da treba. Interesantan odnos - ali ja sam takođe pružio sve resurse koje on zapravo nikada nije ni imao. Saveznici su važni - ali ne kada iskorišćavaju SAD", naveo je T

U trećoj poruci na Tviteru, Tramp je izneo tvrdnju da uopšte nije ni poznavao Breta Mekgurka, sada već bivšeg Specijalnog izaslanika za globalnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države.

Mekgurk je podneo ostavku u petak, dan nakon Matisa, a razlog je prema tvrdnjama medija bilo njegovo "snažno neslaganje" sa predsednikom SAD u vezi sa odlukom o povlačenju trupa iz Sirije.

"Breta Mekgurka, kojeg nisam poznavao, postavio je predsednik Obama 2015. Trebalo je da ode u februaru, ali je podneo ostavku pre tog odlaska. just resigned prior to leaving. Želi da privuče pažnju? Lažne vesti od tog nebitnog događaja prave tako važnu stvar!", napisao je Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track