Najnovije vesti

JOŠ JEDNO DETE PREMINULO U PRITVORU ZA MIGRANTE U SAD: Dečak (8) iz Gvatemale hitno prebačen u bolnicu, ali je bilo kasno
Ilustracija, Foto: AP

jezivo

JOŠ JEDNO DETE PREMINULO U PRITVORU ZA MIGRANTE U SAD: Dečak (8) iz Gvatemale hitno prebačen u bolnicu, ali je bilo kasno

Planeta

Osmogodišnji dečak iz Gvatemale preminuo je u američkom pritvoru za migrante, saopštila je danas američka Agencija za carinu i pograničnu zaštitu i navela da je to druga smrt deteta migranta u pritvoru ovog meseca.

Kako je navedeno, dečak je u ponedeljak ujutru pokazivao znake potencijalne bolesti i zajedno sa ocem je prebačen u Alamogordo, u Novom Meksiku, gde su mu dijagnostifikovani prehlada i groznica, prenosi AP.

 

Detetu je preporučeno da pije amoksicilin i brufen, međutim uveče je vraćen u bolnicu sa mučninom i povraćanjem i posle par sati je preminuo.

Agencija je navela da uzrok smrti dečaka još nije ustanovljen, a da su o tom slučaju obavešteni generalni inspektorat Ministarstva za unutrašnju bezbednost i vlada Gvatemale.

 

Ranije ovog meseca u pritvoru je preminula sedmogodišnja devojčica takođe iz Gvatemale, nakon što je uhvaćena na granici.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...