KANADSKI IMAM ZGROZIO SVET SVOJIM IZJAVAMA: Ako musliman hrišćanima čestita Božić, učinio je gore od ubistva! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

SKANDALOZNO

KANADSKI IMAM ZGROZIO SVET SVOJIM IZJAVAMA: Ako musliman hrišćanima čestita Božić, učinio je gore od ubistva! (VIDEO)

Planeta -

Institut za istraživanje medija na Bliskom istoku objavio je šokantan snimak u kojem kanadski imam šeik Junus Katrada upozorava da muslimani koji hrišćanima čestitaju Božić čine zločin veći od ubistva.

Katrada je tokom propovedi uoči Božića žalio zbog muslimanske percepcije praznika koji je nazvao lažnim i istakao da bi svi muslimani trebalo da budu uvređeni zbog hrišćanskih verovanja.

"Postoje oni koji će im reći 'Srećan Božić'. Na čemu im čestitate? Na rođenju njihovog Boga? Je li to prihvatljivo za jednog muslimana? Da li to sada odobravate njihovo verovanje? Odobravate time što to izgovorite", napomenuo je Katrada.

Katrada je nastavio izlaganje tako što je rekao da gresi prevara, laganja ili ubistva "nisu ništa u poređenju sa čestitanjem nemuslimanskih praznika".

Kanadski imam je naglasio da ovakvim komentarima ne poziva muslimane na nasilje prema hrišćanima.

"Ne kažem, niti sam ikada rekao, da ih treba ubijati ili im bilo šta učiniti. Jer Alah nam govori da ne dozvolimo da zbog neprijateljstva koje može da postoji između vas i drugih budete nepravedni prema njima. Budite pravedni", dodao je Katrada.

Kurir.rs/Times of Israel Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja