IZRAELCI OTKRILI JOŠ JEDAN TUNEL TERORISTA I DIGLI GA U VAZDUH: Ovuda je Hezbolah planirao da uđe u Izrael i masakrira civile! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / i24NEWS

krive Liban

IZRAELCI OTKRILI JOŠ JEDAN TUNEL TERORISTA I DIGLI GA U VAZDUH: Ovuda je Hezbolah planirao da uđe u Izrael i masakrira civile! (VIDEO)

Planeta -

Izraelska vojska je danas saopštila da je otkrila i uništila novi tunel za napade koji je libanski Hezbolah prokopao ispod granice.

Kako je navedeno, tunel koji je bio prokopan od sela Ajta aš Šab i ulazio je u izraelsku teritoriju, dignut je u vazduh, preneli su izraelski mediji.

Pripadnici mirovnih snaga UN u Libanu UNIFIL su unapred obavešteni o uništavanju tunela. Izraelska vojska je ponvo istakla da smatra Vladu Libana odgovornom za ove tunele.

"Ovo je još jedno flagrantno kršenje Rzolucije 1701 UN i suvereniteta Izraela", navedeno je u vojnom saopštenju u kojem se aludira na rezoluciju Saveta bezbednosti kojom je okončan jednomesečni rat izmedju izraelske vojske i proiranskog Hezbolaha 2006. godine.

U saopštenju se dodaje da će vojnici nastaviti napore da lociraju i unište tunele. Ta operacija nazvana Severni štit pokrenuta je početkom ovog meseca.

foto: EPA / Abir Sultan

Izrael tvrdi da je ekstremistički Hezbolah planirao da koristi tunele za početni udar u budućem ratu s Izraelom.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je u utorak da je operacija skoro završena.

Izrael je do sada otkrio pet tunela ispod granice s Libanom, a počeo je da ih uništava prošle nedelje, prenosi AP i dodaje da vojska nije rekla koliko ih je do sada uništeno.

Samo je rečeno da vojne snage mogu da rade simultano na više lokacija i da se sve to dešava na izraelskoj teritoriji.

Kurir.rs / Beta

Foto: YouTube prtscr / i24NEWS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track