EKSPERIMENT POSLE KOGA JE USLEDIO HOROR: Troje studenata poginulo na univerzitetu u Kini (VIDEO)
Foto: Tviter

tuga

EKSPERIMENT POSLE KOGA JE USLEDIO HOROR: Troje studenata poginulo na univerzitetu u Kini (VIDEO)

Planeta -

Troje studenata poginulo je u eksploziji u laboratoriji na Univerzitetu Điaotong u Pekingu, jednom od najstarijih univerziteta u Kini.

Eksplozija se dogodila oko 9:30 sati po lokalnom vremenu u sredu, dok su studenti sa odeljenja za urbanističko planiranje i ekološko inženjerstvo na univerzitetu vršili eksperimente obrade otpada u zgradi laboratorije na kampusu.

Eksplozija je izazvala požar koji je "prouzrokovao smrt troje studenata koji su učestvovali u eksperimentu", navodi se u saopšenju, iako uzrok eksplozije još nije utvrđen. Identiteti ubijenih u požaru još nisu otkriveni dok vlasti trenutno istražuju incident.

Video snimak vatre koji se deli na mrežama pokazuje veliku zgradu obavijenu tamnim dimom. Osam vatrogasnih posada poslato je da ugasi požar, izvestio je SMCP.

U saopštenju Điaotong Univerziteta navodi se da je vatra ugašena u roku od sat vremena. Prostor oko zgrade je blokiran dok traje istraga.

Incident se dogodio samo mesec dana nakon laboratorijske eksplozije na Nanđing univerzitetu u Taidžouu, kada je povređen profesor i nekoliko studenata.

U decembru 2015. godine, 32-godišnji student postdiplomskih studija je umro nakon što je hidraulični cilindar eksplodirao tokom eksperimenta na univerzitetu Cinghua u Pekingu.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track