FATALNA DOJAVA NA BOŽIĆ: Policija mislila da juri kradljivca automobila, šok je usledio kada su prišli izrešetanim kolima (VIDEO)
Foto: Tviter

TUGA

FATALNA DOJAVA NA BOŽIĆ: Policija mislila da juri kradljivca automobila, šok je usledio kada su prišli izrešetanim kolima (VIDEO)

Planeta -

Policija San Hozea u američkoj saveznoj državi Kaliforniji upucala je i ubila ženu koja je vozila automobil za koji su mislili da je ukraden na Božić.

Ubijena je 24-godišnja Dženifer Vaskez, a njezina saputnica u automobilu, 28-godišnja Linda Karmona-Bruno je povređena. Policijski narednik Enrike Garsija tvrdi da su policajci odgovarali na dojavu o pucnjavi iz belog automobila, koji je prethodno prijavljen kao ukraden.

Policija je pokušavala da zaustavi automobil, ali vozač je odbio da se zaustavi. Svedok je navodno policiju usmerio prema belom automobilu koga je vozila Vaskez, a oni su zatim počeli da pucaju. Nesrećna žena se automobilom zabila u policijski automobil pre nego što je otvorena vatra.

Načelnik Garsija kaže da je Vaskezova proglašena mrtvom na licu mesta, a njena saputnica je dobila medicinsku pomoć, nakon čega je prevezena u zatvor zbog prekršaja.

Porodica žrtve smatra da se radi o neopravdanom ubistvu. Tetka ubijene žene, Virdžinija Vaskez, smatra da je sve nepravedno. " To je bio drugi automobil i druga osoba. Želimo da se ovo dobro istraži', rekla je ona. Rođaka ubijene, Konsuela Kontreras kaže da je Vaskuez bežala jer je verojatno bila prestrašena. 'Sigurno je bila uplašena. Kad se takve stvari dogode, više ne razmišljaš', rekla je Kontrerasova.

Jutarnji.hr/Daily mail

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track