DEDA MRAZ ŽIVI U KANADI I REDOVNO PLAĆA POREZ: Kanadski zvaničnici potvrdili da čuveni baba i deda žive u ovoj državi, na Severnom polu!
Foto: Profimedia

ponosni na poznatog stanovnika

DEDA MRAZ ŽIVI U KANADI I REDOVNO PLAĆA POREZ: Kanadski zvaničnici potvrdili da čuveni baba i deda žive u ovoj državi, na Severnom polu!

Planeta -

Iako većina odraslih u svetu ne veruje u dobroćudnog deku koji čitave godine posmatra decu i ocenjuje njihovo ponašanje da bi ih na kraju godine nagradio, Kanađani s ponosom tvrde da on postoji i da je kanadski državljanin. Ovo su potvrdili i kanadski zvaničnici.

"Kao što je dugogodišnje stanovište kanadske vlade i svih kanađana, od obale do obale, Deda Mraz i gospođa Mrazica su kanadski građani i žive na Severnom polu" rekao je portparol Ministra za migracije, izbeglice i državljanstvo Ahmeda Husena.

Iz kabineta ministra međutim, nisu potvrdili da li bračni par Mraz ima papire kojima bi ovo potvrdili, jer je reč, kako su rekli, o njihovoj privatnosti.

Portparol Matju Genset je rekao da je par uvek obučen u patriotske boje i da se ponašaju "saosećajno i u duhu koji objašnjava šta znači biti Kanađanin".

I kanadska Agencija za prihode je potvrdila da ima dokaze da čuveni par sa severa zemlje izmiruje svoje poreske obaveze.

"Odredbe o poverljivosti Zakona o porezu na dohodak sprečavaju Agenciju da komentarišku konkretne slučajeve... Međutim, sa posebnim izuzetkom i uz odobrenje gospodina i gospođe Mraz, Agenciji je dozvoljneo da iznese neke poverljive informacije" rekao je portparol Mijkl Hanlon za CTV.

Kako je rečeno, ovaj par koristi određene beneficije uključujući i odbijanje troškova, na šta imaju pravo oni koji u Severnoj Kanadi žive barem 6 uzastopnih meseci godišnje.

"S azadovoljstvom možemo da potvrdimo da je ovaj par poreskih obveznika svake godine uredno prijavljuje za povtraćaj poreza još od... pa, od kad postoji arihv anaše Agencije", rekao je Hanlon.

foto: Reuters / Mark Makela

U kanadskoj pošti nisu želeli da komentarišu državljanstvo gospodina i gospođe Mraz, ali jesu njihovu adresu.

"Možemo da potvrdimo na, kada se Deda Mraz svraća kući nakon radne noći, vraća se na svoju kanadsku adresu na Severnom polu", rekao je portparol kanadske Pošte.

Kanada je član Severnoameričke komende za odbranu vazdušnog prostora (NORAD), koja decenijama prati Deda Mrazova kretanja, svakog Božića širom planete.

"Isti radari, sateliti i presretači uposleni su čitave godine u služni zaštite Kanade i SAD" rekao je general Terens Ošegensi iz Norada.

Kako su rekli, u noći uoči Božića objavili su da su pogodni uslovi za poletanje Deda Mraza, i njegovog kopilota gospođe Mraz.

Kurir.rs /CTV News

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track