NASLEDNICA BRZO PREŠIŠALA MERKELOVU: Kramp-Karenbauerova popularnija od kancelarke!
Foto: Reuters

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

NASLEDNICA BRZO PREŠIŠALA MERKELOVU: Kramp-Karenbauerova popularnija od kancelarke!

Planeta -

Nova liderka Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer u 2019. godinu ulazi popularnija od nemačke kancelarke Angele Merkel, koja ju je podržala prilikom dolaska na čelo partije, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je institut Emnid sproveo za nedeljnik Bild am Zontag.

Istraživanje Emnida pokazalo je da bi 45 odsto od 507 birača, koliko ih je obuhvaćeno istraživanjem, volelo da Kramp-Karenbauer ima vodeću ulogu naredne godine među najviše pozicioniranim nemačkim političarima.

S druge strane, njih 40 odsto zauzelo se za Merkelovu.

Ranije ovog meseca, Kramp-Karenbauer izvojevala je tesnu pobedu nad predvodnikom konzervativnije struje Fridrihom Mercom prilikom glasanja za novog lidera CDU, a istraživanje Emnida pokazalo je da 33 odsto ispitanika želi da Merc ima što je više moguće uticaja u 2019. godini.

Odvojeno istraživanje agencije "JuGov" pokazalo je da 43 odsto ispitanika želi da Merkel ostane kancelarka do kraja svog mandata 2021. godine, dok bi 38 odsto njih volelo da ona ranije napusti to mesto, a 18 odsto je neodlučno.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track