DOŠAO SAM KOD SLUŽAVKE U SOBU DOK JE SPAVALA I PODIGAO POKRIVAČ: Duterte ispričao anegdotu iz mladosti i izazvao BES JAVNOSTI
Foto: AP

NOVI SKANDAL

DOŠAO SAM KOD SLUŽAVKE U SOBU DOK JE SPAVALA I PODIGAO POKRIVAČ: Duterte ispričao anegdotu iz mladosti i izazvao BES JAVNOSTI

Planeta -

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte u subotu je održao govor u kome je, između ostalog, ispričao anegdotu iz mladosti, izazvavši burne reakcije.

Sedamdesettrogodišnji Duterte, koji obavlja dužnost predsednika od leta 2016, opisao je kako je kao tinejdžer morao da ispovedi počinjeni greh katoličkom svešteniku.

On je ispričao da se ušunjao u služavkinu sobu dok je spavala, nakon čega je pokušao "da podigne prekrivač i dodirne ono što je bilo u gačicama". Pri "dodiru" devojka se probudila, a on je izašao iz sobe.

Kasnije je, međutim, ponovo pokušao.

Katolička crkva je proteklih meseci kritikovala Duterteovu politiku, a anegdota je navodno uperena protiv nje i njenog dvostrukog morala.

Međutim, pričom je navukao bes partije "Gabrijela", koja se bori za ženska prava i koja je njegove primedbe okarakterisala kao "odvratne". Oni takođe smatraju da je predsednik priznao pokušaj silovanja i da zbog toga treba da podnese ostavku.

Duterteov portparol Salvador Panelo izjavio je tim povodom da je predsednik samo izmislio "smešnu anegdotu", te da je hteo da skrene pažnju na patnje koje je katolička crkva prouzrokovala njemu i njegovim kolegama.

Kurir.rs/ Blick.ch

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track