BRUTALNA LIKVIDACIJA U ITALIJI: U sveštenika pedofila ispaljeno 5 hitaca, a policija sumnja da je OTAC ŽRTVE naručio ubistvo
Foto: AP, Printscreen YouTube

prikupljaju se dokazi

BRUTALNA LIKVIDACIJA U ITALIJI: U sveštenika pedofila ispaljeno 5 hitaca, a policija sumnja da je OTAC ŽRTVE naručio ubistvo

Planeta -

Istraga o ubistvu sveštenika Đuzepea Mataraca (45), koji je ubijen u julu prošle godine u italijanskom gradu Frasu Telesinu, dobila je nastavak.

Naime, Mataraco je u zatvoru proveo 11 godina zbog seksualnog zlostavljanja dve tinejdžerke. Jedna od njih se kasnije i obesila.

Policija sada istražuje da li je sveštenikovo ubistvo naručio njen otac.

Napadač je iz automobila u pokretu ispalio pet hitaca.

Policija je u petak uhapsila Đenerosoa Nastama (30) i Đuzepea Masara (55) za koje se veruje da su vozli automobil. Pod istragom je i otac zlostavljane 15-godišnjakinje, ali još uvek nije uhapšen.

Državni tužilac Aldo Polikastro smatra kako je ubistvo verovatno naručeno iz osvete i kako su hapšenja tek prvi korak u istrazi slučaja.

Polikastro tvrdi i da nisu otkrili povezanost između uhapšeih i oca žrtve. Veruje da je komunikaciju obavljao posrednik.

Iako policija smatra da je Masaro nabavio magnum .357 za ubistvo, misle da on nije povukao okidač zbog čega su i dalje u lovu na ubicu.

Sudeći prema porukama koje je slao s telefona, Masaro je imao nameru da nabavi lažne dokumente i pobegne iz Italije.

Obojicu uhapšenih ovih dana očekuje ispitivanje.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: AP/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja