Najnovije vesti

RUSKI POTPUKOVNIK PATOSIRAO AMERIČKOG KOLEGU: Oficir SAD tvrdi da će njegova zemlja posvađati Ruse i saveznike u Siriji, ODGOVOR DRUGE STRANE BRUTALNO ISKREN (VIDEO)
Foto: AP

svaka čast

RUSKI POTPUKOVNIK PATOSIRAO AMERIČKOG KOLEGU: Oficir SAD tvrdi da će njegova zemlja posvađati Ruse i saveznike u Siriji, ODGOVOR DRUGE STRANE BRUTALNO ISKREN (VIDEO)

Planeta

Saveznički odnosi Rusije sa Turskom i Iranom u Siriji neće se pokvariti zbog povlačenja američkih snaga iz te zemlje, rekao je za Sputnjik član Asocijacije vojnih politikologa, potpukovnik u penziji Aleksandar Perendžijev.

"Rusija i njeni saveznici u Siriji ne mogu se posvađati zbog povlačenja američkih snaga. Ta izjava o svađi su puste želje. SAD vole da vode informacione operacije. Međutim, ako su oni rekli da će se Rusija posvađati sa saveznicima, to ne znači da će se to i desiti, jer samo povlačenje SAD sa teritorije Sirije nije dovoljno. U tim odnosima vladaju drugi zakoni“, rekao je Perendžijev.

 

On je naveo da su SAD izjavom Makgregora predstavljene "kao klovn u međunarodnom prostoru“ i da je to imalo za cilj da izazove reakciju subjekata međunarodnog prava koji se nalaze u Siriji.

"Izjava Makgregora izaziva čuđenje, jer nije jasno zašto se celom svetu govori da je povlačenje američkih snaga iz Sirije ’lukav plan‘ i time se otkriva državna i vojna tajnu. To se radi kako bi se izazvala reakcija subjekata međunarodnog prava koji se nalaze u Siriji. SAD se ne može verovati, posebno u njihovim izjavama koje se tiču ratnih poprišta. SAD su klovn u međunarodnom prostoru.

Oni sebi daju za pravo da igraju sa subjektima međunarodnog prava i mi smo uključeni u tu igru“, dodao je Perendžijev.

Ranije je pukovnik američke vojske u penziji Duglas Makgregor izjavio da je povlačenje američkih snaga iz Sirije "lukav korak“ zbog kojeg će se Rusija, navodno, posvađati sa svojim saveznicima u tom regionu.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...