POSTAO JE ZVEZDA PROTESTA ŽUTIH PRSLUKA, A VEĆ JUTROS UHAPŠEN: Muškarac koji je golim rukama pobedio pendreke je bokser! Njegovo zatvaranje je pokrenulo lavinu (VIDEO)
Foto: YouTube; Facebook / Soutien à Christophe Dettinger

hit demonstracija

POSTAO JE ZVEZDA PROTESTA ŽUTIH PRSLUKA, A VEĆ JUTROS UHAPŠEN: Muškarac koji je golim rukama pobedio pendreke je bokser! Njegovo zatvaranje je pokrenulo lavinu (VIDEO)

Planeta -

Muškarac koji je sinoć postao simbol protesta Žutih prsluka u Parizu, kada je golim rukama krenuo na policajce pod punom opremom, identifikovan je kao Kristof Detinže, inače profesionalni bokser.

Na snimku koji je odmah postao viral, vidi se kako, tada neidentifikovani muškarac, kreće u obračun sa žandarmima koji su se sukobili sa demonstrantima u pokušaju da ih pendrecima potisnu unazad.

U jednom trenutku, ovaj borac je preskočio ogradu, stao između demonstranata i žandarma i pesnicama ih naterao da se povuku.

Preko noći postao je hit protesta, ali već danas je objavljeno da je identifikovan i uhapšen. Njegov identitet otkrila je i policija obraćajući mi se na društvenim mrežama, uz poruku:

"Gospodine, vi koji ste udarili našeg kolegu na zemlji, identifikovani ste. Za jednog boksera, očito ne poštujete pravila. Mi ćemo vas naučiti kako izgleda kazneni postupak".

I ministar Kastener je takođe u svom obraćanju "obećao" kaznu za sve one koji napadaju institucije Republike Francuske.

Međutim, odmah nakon objave da je bokser uhapšen, društvene mreže su se usijale pitanjima kada će biti uhapšeni policajci koji su upotrebljavali prekomernu silu. Žuti prsuluci su odgovorili snimkom na kojem se jasno vidi jedan od policajaca, čak nagrađen, kako prebija ljude koji nisu nikakva pretnja. Najpre jednog tamnoputog muškarca koji je stajao uz zid, a potom i drugog čoveka.

Kako se navodi isti policajac je bivši pripadnih specijalnih snaga, a svega pet dana ranije Makron ga je odlikovao Legijom časti.

Na društvenim mrežama nastalo je već na desetine grupa podrške uhapšenom bokseru Kristofu Detinžeu.

Kurir.rs

YouTube; Facebook / Soutien à Christophe Dettinger

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track