NE VERUJTE KINESKINJI KOJA VAS POZOVE NA PIĆE: Ovako sve lopovi pljačkaju turiste, iznenadićete se kakvim trikovima se služe!
Foto: Profimedia

saveti za turiste

NE VERUJTE KINESKINJI KOJA VAS POZOVE NA PIĆE: Ovako sve lopovi pljačkaju turiste, iznenadićete se kakvim trikovima se služe!

Planeta -

Na putovanjima se treba posebno paziti, jer lopovi vrebaju turiste i spremni su na dosta stvari i trikova kako bi vam uzeli vredne stvari.

Postoji nekoliko univerzalnih pravila kojih se treba držati kako biste se zaštitili od lopova.

U Kini je veoma popularan trik da Kineskinje zovu turiste na kafu i ističu kako će im tako pomoći da se bolje snađu i nauče osnove jezika. Zatim se udruže sa drugim ljudima i kradu telefone, novčanike i nakit.

foto: EPA

Tamo je takođe moguće naići na lažne autobuske stanice koje su postavili divlji taksisti, na kojima ne staje nijedan autobus. Cilj postavljanja ovakve stanice jeste da se turista načeka i da naposletku mahne taksiju i plati duplo više nego za obični taksi.

foto: Profimedia

U Turskoj se često dešava da turistima na ulici ponude čišćenje cipela, a ako pristanete, traže velike svote novca. Ukoliko nemate onoliko koliko traže, napadaju vas i uzimaju vam cipele.

U Španiji je poznato pljačkanje u hotelima, gde dva muškarca obučena kao policajci traže da vam pretresu sobu, a zatim jedan zapričava gosta, dok drugi krade.

U Brazilu devojke namerno prosipaju piće po muškarcima, pa dok se očiste i snađu, one kradu vredne stvari iz njihovih džepova ili sa stola.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track