Najnovije vesti

NEUNIŠTIVI ATOMSKI DRON: Rusko oružje koje Amerima stvara VELIKE GLAVOBOLJE, jer nemaju čime da ga zaustave! S pravom nosi ime BOGA MORA (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

opasno

NEUNIŠTIVI ATOMSKI DRON: Rusko oružje koje Amerima stvara VELIKE GLAVOBOLJE, jer nemaju čime da ga zaustave! S pravom nosi ime BOGA MORA (VIDEO)

Planeta

Ruski nuklearni dron u obliku džinovskog torpeda „Posejdon“ će moći da ostvari visoke vrednosti brzine u kretanju pod vodom. Tom prilikom će moći da manevriše kako po kursu, tako i po dubini.

Sve ove karakteristike mu omogućavaju da bude praktično nezaustavljiv, tačnije u ovom momentu ne postoji protiv-oružje ili podvodni presretač koji bi mogao da ga ugrozi.

Kako saopštava internet portal RG, neimenovani izvor iz vojno-industrijskog kompleksa je rekao da će se nuklearni podvodni dron kretati brzinom od 110 čvorova (više od 200 km/čas).

Njegova platforma će po svemu sudeći biti jedna od nuklearnih podmornica koja se nalazi u naoružanju ruske vojske.

Ona će ga odbaciti poput aviona koji lansira raketu, posle kojeg se pali osnovni marševski motor. "Posejdon“ će ovakve vrednosti svoje brzine moći na dostići na dubini od 1000 metara, što ga čini izuzetno opasnim, praktično neuhvatljivim podvodnim objektom.

Dostizanje i održavanje ove brzine koja je izuzetna kada je u pitanju kretanje kroz vodenu masu, omogućiće vazdušni mehur koji će se stvoriti oko objekta.Ovaj efekat će značajno smanjiti otpor vode koji se javlja prilikom kretanja.

Najveće vrednosti brzine koje su postignute u uslovima pod vodom i dalje drži ruska raketa-torpedo "Škval“ koja je sa svojim 370 km/čas i dalje predstavlja nedostižnu granicu. Međutim, ona ima ograničen domet (do 13km), i može da se upotrebljavama na malim dubinama koja ne prelazi 30 metara.

Kada je u pitanju podvodni nuklearni dron-torpedo „Posejdon“ osim radne dubine od 1000 metara, govorimo i o dometima koji će dostizati fantistične brojke od nekoliko hiljada nautičkih milja.

Još jedna veoma važna stvar koju će posedovati „Posejdon“ jeste sposobnost manevra kako po kursu, tako i po dubini (kao pravi dron). Sve ove karakteristike mu omogućavaju da bude praktično nezaustavljiv, tačnije u ovom momentu ne postoji protiv-oružje ili podvodni presretač koji bi mogao da ga ugrozi.

Nedavno su se pojavile informacija o početku podvnodnih testiranja ruskog dron-torpeda „Posejdon“. Ona će se izvoditi u morskim/okeanskim uslovima, na poligonima koji su premrežena ultra-osetljivim senzorima za otkrivanje objekata pod vodom

Kurir.rs/ Russia Beyond

Foto: YT Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...