SILOVALI JE ZBOG OPOZICIJE: Žena u Bangladešu surovo kažnjena jer nije poslušala vladajuću stranku
Ilustracija, Foto: AP

neviđeno

SILOVALI JE ZBOG OPOZICIJE: Žena u Bangladešu surovo kažnjena jer nije poslušala vladajuću stranku

Planeta -

Sud u Bangladešu odlučio je da zadrži u pritvoru sedam muškaraca, među kojima je i lokalni vođa vladajuće stranke Lige Avami, zbog sumnje da su počinili grupno silovanje, javlja BBC.

Majka četvero dece izjavila je da je silovala grupa muškaraca jer je glasala za opozicionu Bangladešku nacionalističku stranku na izborima prošle nedelje.

Navodni zločin izazvao je bes na društvenim mrežama i proteste. Osumnjičeni muškarci negirali su optužbe, dok je lokalni vođa Lige Avami izbačen iz stranke.

Liga Avami ponovno je pobijedila na izborima prošle nedjelje, što je dovelo do protesta, nasilja i zastrašivanja prije i poslije izbornog dana. Najmanje 17 ljudi je poginulo u sukobima između pristalica vladajuće stranke i opozicije.

UN je ovog petka izrazio zabrinutost zbog, kako su rekli, odmazde protiv političke opozicije koju sprovode aktivisti vladajuće stranke nakon izbora.

Suprug silovane žene podneo je tužbu prošle nedelje u kojoj tvrdi da je grupa muškaraca nasilno usred noći ušla u njihov dom u okrugu Noakhali. Njega i četvoro dece su vezali, a suprugu su silovali. Komšije su pružili pomoć porodici nakon što su napadači otišli, a 35-godišnja žrtva silovanja je odvedena u bolnicu.

Navodno su je napadači ranije tog dana upozorili da ne glasa za opoziciju. Lokalnim medijima je izjavila kako je posebno naljutila Ruhula Amina, sad već bivšeg lokalnog vođu vladajuće stranke, koji je potom poslao svoje ljude da je napadnu.

Pristalice opozicije održali su proteste u glavnom gradu Daki i Noakali nakon što je vest o grupnom silovanju izašla u javnost, a traže od vladajuće stranke da se izvine u ime napadača.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track