Najnovije vesti

DOKTORI SU REKLI DA ĆE SIGURNO UMRETI, A DECA SU DONELA NAJBOLNIJU ODLUKU: Isključili su aparate, a onda su okupljeni oko bolničkog kreveta gledali u ČUDO! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NEVEROVATNA PRIČA

DOKTORI SU REKLI DA ĆE SIGURNO UMRETI, A DECA SU DONELA NAJBOLNIJU ODLUKU: Isključili su aparate, a onda su okupljeni oko bolničkog kreveta gledali u ČUDO! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Pošto su deca 12. decembra pronašla T. Skota Mara (61) iz Omahe u Nebrasci kako samo leži na krevetu i ne odgovara na njihove pozive odveli su ga u metodističku bolnicu i stavili na aparat za disanje na intenzivnoj nezi. Doktori su dijagnostifikovali moždani udar i rekli njegovoj porodici da su šanse za oporavak gotovo nikakve.

Sledećeg dana je njegovo četvoro dece došlo u bolnicu da bi videli ima li nekakvog napretka, ali Mar nije pokazao nikakvo neurološko poboljšanje.

foto: Printscreen/ Youtube

Oteklina mozga, prvenstveno u zadnjem delu, je zabrinjavala njegove lekare koji su mu dali lošu prognozu.

"Bili smo zabrinuti da je u ovom slučaju u pitanju stanje koje se neće poboljšati i da će stanje gospodina Mara završiti moždanom smrću", rekla je doktorka Rebeka Rundž.

Njegova ćerka Preston Mar je izjavila da su se ona i ostatak porodice u tom trenu suočili s ružnom stvarnošću: da su šanse za oporavak njenog oca male ili nikakve.

"Uvek je govorio: 'ne želim da me gledate kako ležim u bolnici ili u staračkom domu'", rekla je Preston.

"Doktori su nam rekli da su šanse za oporavak skoro nikakve te smo odlučili da ga skinemo s aparata. Pozdravili smo se s njim, a medicinsko osoblje je izvadilo tube, ugasilo aparate i mi smo ostali da stojimo uz njegov krevet", opisuje Preston.

foto: Printscreen/ Youtube

Nakon gašenja aparata doktori su im rekli da Skot nije kandidat za davanje organa zato što njegov mozak još pokazuje aktivnost.

Ali Skot je nastavio sam da diše. Sledeće jutro njegova deca su se vratila, odlučivši da vide ima li kakvog napretka.

"Došla sam do njegovog kreveta i pitala ga može li da pomeri palac i on je polako pomerio palac. Zatim sam ga pitala može li da pomeri prste na nogama i on je polako pomerio prste", ispričala je Preston.

foto: Printscreen/ Youtube

Nakon što su rekli doktorima šta su videli, naručen je još jedan pregled.

Ispostavilo se da T. Skot Mar pati od retkog stanja koje se naziva sindrom posteriorne reverzibilne encefalopatije, koji se može uspešno lečiti.

"Velika oteklina koja se pojavila na pozadini glave gospodina Mara nije tipična za taj sindrom, zbog čega je razorni moždani udar bio početna dijagnoza" rekla je doktorka.

Mar se uskoro probudio, nakon čega su ga deca prozvala 'Čudotvorcem'.

foto: Printscreen/ Youtube

"Ne želim ovo da pretvorim u veliku religioznu stvar, ali reći ću vam da je to bilo poprilično čudo", izjavio je Mar.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...