Najnovije vesti

NOVI DETALJI DRAME! PRELEPA SAUDIJKA KOJA JE POBEGLA OD KUĆE DUŠEKOM I STOLOM ZABARIKADIRALA VRATA, TRAŽI SAMO JEDNO: Tajland odobrio boravak dok Australija ne odluči šta će s njom! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Twitter

STRAHUJE DA ĆE JE PORODICA UBITI

NOVI DETALJI DRAME! PRELEPA SAUDIJKA KOJA JE POBEGLA OD KUĆE DUŠEKOM I STOLOM ZABARIKADIRALA VRATA, TRAŽI SAMO JEDNO: Tajland odobrio boravak dok Australija ne odluči šta će s njom! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Tajlandske vlasti saopštile su da je Saudijki Rahaf Muhamed al Kunun (18) odobren privremeni boravak na Tajlandu dok Visoki komesarijat UN za izbeglice ne razmotri njen zahtev za azil u Australiji.

Saudijka Rahaf Muhamed Alkunan (18), bežeći od porodice zbog psihičkog i verbalnog nasilja, zabarikadirala se ranije danas u sobi hotela na tajlandskom aerodromu i odbija da je imigracioni službenici sprovedu na let nazad za Kuvajt, jer strahuje da će je porodica ubiti.

Ona se nalazi na tajlandskom aerodromu od subote kada joj je tajlandska imigraciona služba uskratila ulazak, a devojka tvrdi da je to urađeno na zahtev Saudijske Arabije.

Ministarstvo spoljnih poslova Saudijske Arabije negira njene tvrdnje da joj je saudijska ambasada oduzela pasoš, navodeći da je ona zaustavljena na aerodromu zbog kršenja tajlandskog imigracionog zakona.

Alkunun je na Tviteru postavila sliku na kojoj se vidi kako je hotelska vrata zabarikadirala stolom i dušekom.

Alkunun je rekla agenciji Rojters da je pobegla iz Kuvajta dok je bila sa porodicom, te da joj je plan bio da ode na Tajland i potom u Australiju gde je nameravala da zatraži azil.

"Moj brat i porodica i ljudi iz saudijske ambasada će me čekati u Kuvajtu. Ubiće me", rekla je ona u glasovnoj poruci.

"Moj život je u opasnosti. Porodica mi preti da će me ubiti zbog trivijalne stvari", kazala je Alkunun.

Ona je rekla da želi azil u Australiji jer trpi psihičko, emocionalno i verbalno nasilje i navela je da je bila zatvorena mesecima u kući i da joj je porodica pretila da će joj zabraniti dalje školovanje.

Zabrinutost za njenu sudbinu izrazile su brojne grupe za zaštitu ljudskih prava, uključujući Hjuman rajts voč.

Direktor tajlandske imigracione policije rekao je da će ona privremeno biti primljena na Tajland dok agencija UN za izbeglice ne proceni njen zahtev.

Mladoj Saudijki bi, prema njegovim rečima, bio omogućen ulaz u zemlju pod zaštitom kancelarije Visokog komesarijata UN za izbeglice.

Tajlandski zvaničnik rekao je da će agenciji UN biti potrebno najmanje pet do sedam dana da razmotri njen slučaj.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Twitter

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...