SLUČAJ KOJI NE PRESTAJE DA ŠOKIRA! POLICIJA TRAŽI DNK ZAPOSLENIH: Bila je godinama u komi, a odjednom je počela da stenje! Ništa nam nije bilo jasno, a onda smo shvatili da se porađa! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

silovanje u domu za negu

SLUČAJ KOJI NE PRESTAJE DA ŠOKIRA! POLICIJA TRAŽI DNK ZAPOSLENIH: Bila je godinama u komi, a odjednom je počela da stenje! Ništa nam nije bilo jasno, a onda smo shvatili da se porađa! (VIDEO)

Planeta -

Slučaj žene koja se porodila u zdravstvenoj ustanovi u Feniksu iako je već 10 godina u vegetativnom stanju, ne prestaje da šokira američku javnost.

Direktor kompanije u čijem je vlasništvu dom za negu teško bolesnih pacijenata u Arizoni, Bil Timons, podneo je ostavku kada je otkriveno da je jedna od pacijentkinja rodila dete. Timonsovu ostavku uprava "Hacijenda heltkera" jednoglasno je prihvatila.

Takođe, pošto je pokrenuta istraga, policija prikuplja DNK uzorke svih muškaraca zaposlenih u ovoj ustanovi.

"Roditelji su, naravno, besni i istraumirani jer je njihova ćerka zlostavljana. Rođeni dečak je postao član porodice koja ga voli i koja će brinuti o njemu", naveo je porodični advokat Džon Mikels.

Iako identitet žene nije otkriven, zvaničnici plemena Apači kažu da je ona član njihove zajednice.

Ona je više od deset godina smeštena u domu u blizini Feniksa i bila joj je potrebna 24-satna nega. Porođaj se dogodio 29. decembra 2018. godine.

"Prema onome što sam čuo, čini se da je stenjala pa osoblje isprva nije znalo šta se s njom događa. Niko nije znao da je trudna dok se nije počela da se porađa", rekao je izvor.

Njujork tajms je otkrio i nove informacije o ovom domu pa navodi da pacijentima nije bila osiguran dovoljan stepen privatnosti dok su bili goli ili se tuširali.

Slučajem se bavi i Odeljenje za zdravlje američke savezne države Arizone koje je u dom poslao svoje inspektore.

Uvedene su "dodatne bezbednosne mere", a u domu su posle izbijanja skandala promenjeni su protokoli postupanja sa štićenicima pa sada muškarci koji ulaze u sobu pacijentkinja moraju uvek da budu u društvu ženskog osoblja.

Kurir.rsNPR/BBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja