POBEDA SAUDIJSKE TINEJDŽERKE! Azil za Rahaf odobrile i KANADA I AUSTRALIJA! ČEKA SE NJENA ODLUKA! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

konačno

POBEDA SAUDIJSKE TINEJDŽERKE! Azil za Rahaf odobrile i KANADA I AUSTRALIJA! ČEKA SE NJENA ODLUKA! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Mlada Saudijka Rahaf Muhamed al Kunun, koja je pobegla na Tajland u strahu od porodice koja, kako tvrdi, želi da ubije, dobila je azil u Australiji, izjavili su danas tajlandski zvaničnici.

"Da, Australija joj je odobrila azil, ali čekamo da čujemo gde tačno ide", rekao je šef imigracione policije Tajlanda Suračate Hakparn za CNN. Naime, kako kaže Hakparn, Kanada je takođe ponudila Rahaf azil, a tajlandske službe sada čekaju da ova 18-godišnjakinja odluči gde želi da ide.

foto: AP

Al Kununova, koja je trenutno na tajnoj lokaciji u Bangkoku, napustiće Tajland "čim konačna odluka bude donesena", objasnio je Hakparn i dodao da joj policija "pruža potrebnu zaštitu".

Komesarijat za izbeglice Ujedinjenih nacija UNHCR potvrdila je legitimni izbeglički status za Rahaf i zahtev za zaštitu Australiji prosledila u sredu.

Australijsko ministarstvo unutrašnjih poslova nije komentarisalo novi razvoj događaja za CNN, kao ni kanadsko ministarstvo.

Devojka je, podsećamo, odletela za Tajland iz Kuvajta kako bi pobegla od svoje porodice, tvrdeći da se boji kako će je ubiti zbog toga što se odrekla islama, što je u Saudijskoj Arabiji i zvanično zločin kažnjiv smrću. Otkrila je i da su njen otac i brat došli za njom u Bangkok, ali da ne želi da ih vidi.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track