Najnovije vesti

BRITANSKA POSLANICA ODLAŽE POROĐAJ ZBOG BREZGITA: Ne veruje konzervativcima, beba će čekati dok mama ne glasa protiv Tereze Mej
Foto: Tviter /@welshlad79 / screenshot

nečuveno

BRITANSKA POSLANICA ODLAŽE POROĐAJ ZBOG BREZGITA: Ne veruje konzervativcima, beba će čekati dok mama ne glasa protiv Tereze Mej

Planeta
17:13h

Tjulip Sidik, delegat Laburističke partije Ujedinjenog Kraljevstva, odložiće porođaj kako bi glasala protiv sporazuma o Bregzitu, koji je premijerka Tereza Mej postigla sa Evropskom unijom.

Sadik je odlučila da odloži porođaj carskim rezom za dva dana da bi glasala, zato što ne veruje da će vlada poštovati dogovor o "uparivanju" glasova, koji podrazumeva da ukoliko neki poslanik ne može da glasa zato što je u poodmaklom stadijumu trudnoće ili bolestan, jedan poslanik protivničke stranke izostane s glasanja.

Tradicija je prekinuta nakon što je predsednik poslaničkog kluba torijevaca Džulijan Smit optužen da je u tajnosti rekao delegatima Konzervativne partije da zanemare dogovor o "uparivanju" glasova pre tesnog glasanja o Bregzitu prošlog leta.

"Ukoliko se sistem uparivanja ne poštuje, ne preostaje mi ništa drugo, jer će glasanje biti vrlo tesno. Niko na mene nije vršio pritisak da dođem i glasam, ali ovo je najveće glasanje u mom životu", rekla je Sadik, koja za sobom već ima tešku trudnoću s dvogodišnjom ćerkom Azalejom. Ona je rekla da je u pitanju trudnoća visokog rizika i da će to učiniti protiv saveta lekara.

"Čak i ako moj sin dođe na svet dan kasnije nego što su lekari savetovali, ako to bude svet sa većim izgledima za uspostavljanje čvrstih odnosa između Britanije i Evrope, onda je vredno boriti se za tako nešto", izjavila je ona.

Kurir.rs/Independent

Foto: Tviter

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track