Najnovije vesti

ODBEGLA SAUDIJKA: Mnoge žene nisu imale sreće kao ja, nestale su kada su pokušale da pobegnu! Sada JA odlučujem za koga ću da se udam i da li ću da se školujem!
Foto: AP / Tijana Martin / The Canadian Press

prvo obraćanje

ODBEGLA SAUDIJKA: Mnoge žene nisu imale sreće kao ja, nestale su kada su pokušale da pobegnu! Sada JA odlučujem za koga ću da se udam i da li ću da se školujem!

Planeta

Odbegla saudijska tinejdžerka, koja je dobila azil u Kanadi nakon što je objavila da strahuje da će je porodica ubiti jer je odbacila islam, obratila se prvi put javnosti i poručila da je ona, za razliku od mnogih žena, imala sreće.

Rahaf Muhamed je najavila da će svoj novi život u Kanadi posvetiti borbi za slobodu žena širom sveta.

"Dolazak u Toronto mi je omogućio da se nađem među brojnim sretnicima koji sami odlučuju o svom životu i osetim nezavisnost koja je uskraćena ženama u mojoj domovini.

Ona je podvukla i da zna po čemu se razlikuje od nekih žena iz njene zemlje.

"Svesna sam da postoje žene koje nisu imale sreće kao ja, i koje su nestale nakon pokušaja da pobegnu" rekla je ova 18-godišnjakinja.

foto: AP / Chris Young / The Canadian Press

Ova tinejdžerka privukla je pažnju čitavog sveta prošle nedelje kada se zabarikadirala u hotelskoj sobi na aerodromu na Tajlandu i pokrenula kampanju na Tviteru u kojoj je navela optužbe o zlostavljanju od strane njenih rođaka, a koje je njena porodica demantovala.

Rahaf je po dolasku u Kanadu odbacila svoje prezime, ali nije dodatno pojasnila njene ranije navode. Ipak, rekla je da se raduje što u Kanadi neće imati ograničenja i zabrane koje je imala u svojoj zemlji.

"Želim da budem nezavisna, da putujem. Da sama donosim odluke o mom obrazovanju, karijeri ili za koga bi trebalo da se udam. Do sada nisam imala nikakvog uticaja na to, ali sad mogu da kažem da sam u stanju da sama odlučujem o tome" rekla je ona.

Kurir.rs / Ctvnews.ca

Foto: AP / Tijana Martin / The Canadian Press

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...