Najnovije vesti

BRITANSKA VLADA MORA DO PONEDELJKA DA PRONAĐE PLAN B Tereza Mej: Čuli smo parlament, ali vas molim da slušate narod
Foto: EPA

kolaps

BRITANSKA VLADA MORA DO PONEDELJKA DA PRONAĐE PLAN B Tereza Mej: Čuli smo parlament, ali vas molim da slušate narod

Planeta

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je u govoru, nakon što su poslanici velikom većinom odbacili plan o Bregzitu, da je vlada čula mišljenje parlamenta, ali da je bitno da obe strane slušaju volju britanskog naroda.

"Svaki dan koji prođe bez rešenja ovog problema znači više nesigurnosti, više ogorčenja i više mržnje", rekla je Mejova.

Britanska premijerka kaže da će prvo sačekati potvrdu da li vlada uživa poverenje parlamenta, jer je sutra očekuje glasanje o nepoverenju vladi.

foto: EPA

"Jasno je da parlament ne podržava ovaj dogovor. Večerašnje glasanje ne govori nam šta podržava. Ne govori nam kako ili da li uopšte ima nameru da ispoštuje odluku koju je britanski narod doneo na referendumu, koji je parlament odlučio da održi", rekla je.

foto: EPA

Posle odbacivanja plana, Mejovu sutra očekuje glasanje o nepoverenju vladi.

Uoči glasanja, u kome su 432 britanska poslanika glasalo protiv premijerkinog dogovora o izlasku iz Evropske unije, a 202 su ga podržala, opozicioni lider Džeremi Korbin apelovao je na poslanike da obore vladu i izazovu nove parlamentarne izbore.

foto: EPA

Britanska vlada ima vremena do ponedeljka da pronađe "plan B".

Ukoliko Britanija ne ratifikuje dogovor sa EU može se očekivati haotičan izlazak iz bloka 29. marta, kada je formalno zakazan.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...