OVAKO IZGLEDA BUNAR DUBOK 100 METARA U KOJI JE UPAO DEČAK (2): Uopšte ne mogu da dopru do malog Hulena, a klizište je napravilo dodatni haos! (VIDEO)
Foto: EPA

nemaju još mnogo vremena

OVAKO IZGLEDA BUNAR DUBOK 100 METARA U KOJI JE UPAO DEČAK (2): Uopšte ne mogu da dopru do malog Hulena, a klizište je napravilo dodatni haos! (VIDEO)

Planeta -

Španski spasioci još pokušavaju da dospru do dvogodišnjeg dečaka koji je u nedelju upao u uzak i dubok bunar.

Dečak Hulen, viđen je kako upada u bunar dok je s porodicom šetao privatnim imanjem u Totalanu, kod Malage na jugu Španije.

Spasioci ne mogu da uđu u bunar jer je širok svega 25 centimetara, a veruje se da je dubok više od 100 metara.

foto: Youtube/Printscreen

Jedan od snimaka koji pokazuje unutrašnjost bunara dokazuje da je to morao biti stravičan pad. Kamera je snimila naslage zemlje, peska i kamenja na nekih 100 metara dubine. Veruje se da se pokrenulo klizište koje je nanelo tu zemlju zbog čega spasioci ne mogu da dopru do dečaka.

Strah od novih klizišta otežava potragu.

foto: EPA

Među krhotinama koje su spasioci izvukli iz bunara pronađena je kosa, a DNK analizom potvrđeno je da pripada dečaku.

Španska policija je saopštila da su zaposleni u jednoj švedskoj kompaniji, koja je pre više od sedam godina pomogla da se lociraju i spasu 33 čileanska rudara nakon što su 69 dana proveli ispod zemlje, stigli u utorak kako bi pomogli u operaciji spasavanja dečaka.

Razmatra se mogućnost prokopavanja alternativnih kanala do dna bunara, a zvaničnici su saopštili da rade na prokopavanju tunela u blizini bunara.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track