Najnovije vesti

BOMBAŠKI NAPAD U KOLUMBIJI IZVEO ČLAN POSLEDNJE POBUNJENIČKE GRUPE: Uhapšen pomagač sa dugom karijerom u ovoj ćeliji ELN-a!
Foto: EPA / Mauricio Duenas Castaneda

samoubilačka akcija

BOMBAŠKI NAPAD U KOLUMBIJI IZVEO ČLAN POSLEDNJE POBUNJENIČKE GRUPE: Uhapšen pomagač sa dugom karijerom u ovoj ćeliji ELN-a!

Planeta

Kolumbijske vlasti saopštile su danas da je bombaški napad na policijsku akademiju u kojem je poginula 21 osoba izveo pripadnik poslednje aktivne pobunjeničke grupe u toj zemlji, Nacionalne oslobodilačke armije (ELN).

Ministar odbrane Kolumbije Giljermo Botero rekao je novinarima da je muškarac koji je izveo jučerašnji napad, Hose Aldemar Rohas, bio pripadnik ELN-a i stručnjak za eksplozive, prenosi AP.

 

On je poginuo u eksploziji automobila s eksplozivom koji je vozio.

foto: AP

Botero je naveo da je Rohas izgubio ruku manipulišući eksplozivom tokom duge karijere u pobunjeničkoj ćeliji ELN-a. Napad na policijsku akademiju najsmrtonosniji je od 2003. godine u Kolumbiji.

 

Kolumbijske vlasti su danas saopštile i da su uhapsile osumnjičenog za učešće u tom napadu Rikarda Karvahala koji će biti optužen za terorizam i ubistvo, navodi AP.

foto: AP

Vlasti nisu objavile kakvu ulogu je imao Karvahal koji je iz vozila korišćenog za napad izašao manje od 10 minuta pre eksplozije.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Mauricio Duenas Castaneda

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...