Najnovije vesti

VELIKA ZIMSKA OLUJA POREMETILA AMERIKU: Stali vozovi, otkazano više od 1.500 letova
Ilustracija, Foto: EPA

haos

VELIKA ZIMSKA OLUJA POREMETILA AMERIKU: Stali vozovi, otkazano više od 1.500 letova

Planeta

VAŠINGTON - Više od 1.550 letova ka i iz Sjedinjenih Američkih Država otkazano je zbog velike zimske oluje, koja je poremetila transport širom zemlje.

Pored toga, kako navodi sajt za praćenje letova "FlightAware", odloženo je skoro 1.500 letova.

Kako navodi AP, među najteže pogođenim aerodromima je međunarodni aerodrom Logan u Bostonu, dok je sa Regionalnog aerodroma Mančester-Boston u Nju Hempširu zakazano poletanje samo tri aviona.

Otkazani su svi letovi na međunarodnom aerodromu u Berlingtonu.

AP ističe da su zimskom olujom, koja je pogodila američki Srednji zapad i Severoistok, pogođeni i drugi vidovi transporta, poput železničkog.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Čitalac Kurira

Američka železnička kompanija Amtrak saopštila je da očekuje da će se svi njeni vozovi ponovo saobraćajati u skladu sa rasporedom u ponedeljak, nakon vikenda koji su obeležili otkazivanje i odlaganje vozova, izazvanih olujom.

Među linijama na koje je uticala oluja su linija od Bostona do Vašingtona, od Njujorka do Bafala, od Cikaga ka Njujorku i Bostonu, kao i linija od Njujorka, ka Filadelfiji i Harisburgu.

Putnici se upozoravaju da budu oprezni prilikom ulaska i izlaska iz vozova, jer bi platforme i dalje mogle da budu klizave zbog leda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...