NEMA ŠANSE DA JE IKO PREŽIVEO: 14 poginulo u požaru na dva tankera u Kerčkom moreuzu, VATRA JOŠ GORI! (VIDEO)
Foto: EPA

POČELA POTRAGA ZA TELIMA

NEMA ŠANSE DA JE IKO PREŽIVEO: 14 poginulo u požaru na dva tankera u Kerčkom moreuzu, VATRA JOŠ GORI! (VIDEO)

Planeta -

KRASNODAR - Nema više šansi da budu pronađeni preživeli u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, saopštila je danas kancelarija za medije ruske Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu.

"Od šest časova jutros ova operacija je prekvalifikovana sa spasilačke operacije u potragu, jer nema nade da budu pronađeni preživeli", kazao je portparol te agencije, prenosi Tass.

On je naveo da požar još nije ugašen.

Od 31 osobe, koliko ih je bilo na oba broda, poginulo je 14 osoba, a spaseno je 12. Zvaničnik turskog konzulata u Novorosijsku danas je izjavio da su osmorica od 12 spasenih članova posade broda iz Kerčkog moreuza državljani Turske.

"Znamo da je osam turskih državljana spaseno...Tela (poginulih koja su pronađena) nisu identifikovana", kazao je on. Dodao je da su svi spaseni na brodovima i da još nisu prevezeni u luku u Kerčkom moreuzu. Turski državljani nisu teđko povređeni, a primili su lekarsku pomoć.

Požar je izbio na dva broda posle eksplozije na jednom od njih, saopštila je juče pres-služba Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu Rusije. Prema prvim podacima, uzrok požara na tankerima s prirodnim tečnim gasom je pretakanje goriva, rekao je portparol te službe.

Brod "Kendi" imao je 17-očlanu posadu - devet turskih i osam indijskih državljana. Drugi brod, "Maestro", imao je posadu od 14 članova - po sedam turskih i indijskih državljana.

U međuvremenu, izvor iz lokalne službe za vanredne situacije rekao je da je zabranjeno usidravanje na mestu na kom se nalaze brodovi koji gore.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track