DRAMA NA RUSKOM NEBU! NAORUŽANI PUTNIK POKUŠAO DA OTME AVION! TRAŽIO DA SE LET PREUSMERI ZA AVGANISTAN: Letelica krenula za Moskvu, pa se HITNO okrenula! Sleteli 240 kilometara od odredišta! (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen Twitter

INCIDENT

DRAMA NA RUSKOM NEBU! NAORUŽANI PUTNIK POKUŠAO DA OTME AVION! TRAŽIO DA SE LET PREUSMERI ZA AVGANISTAN: Letelica krenula za Moskvu, pa se HITNO okrenula! Sleteli 240 kilometara od odredišta! (FOTO)

Planeta -

Putnički avion "Aeroflota" koji je leteo na liniji SU1515 iz Surguta u Moskvu, prinudno je sleteo u Hanti Mansijsku, navodi se na sajtu Flightradar. Avion je sleteo 240 kilometara dalje od svog odredišta.

Jedan od putnika u avionu koji je leteo iz sibirskog grada Surguta u Moskvu zatražio je preusmeravanje aviona ka Avganistanu, izjavio je izvor za kontrolu vazdušnog saobraćaja.

Putnik koji je pokušao da otme avion je priveden, a izvori navode da je avion sleteo pošto je posada uverila putnika da je neophodno da se letelica napuni gorivom.

U njemu se nalazilo 69 putnika i sedam članova posade.

Ruski mediji su objavili fotografiju na kojoj je navodno muškarac koji je pokušao da otme avion, ali vlasti još nisu potvrdile ove navode.

Pavel S. koji je pokušao da preuzme kontrolu nad avionom navodno je prethodno osuđen za krađu, drogu i huliganstvo.

Veb-sajt za praćenje aviona "Flight Radar" je prijavio da je došlo do incidenta tokom leta.

Avion je promenio trasu iznad grada Jugurs.

Ranije su mediji javili da je jedan od putnika naoružan i da je tražio da promeni trasu leta i krene u Avganistan.

Najmanje 10 policijskih jedinica nalazi se na aerodromu.

Uhapšeni se suočava sa optužbama za otmicu aviona. Prema ruskom zakonu, za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora u trajanju do osam godina, ili do 12 godina ako je počinilac bio naoružan ili pretio nasiljem.

"Aeroflot" nije komentarisao ove navode medija.

Kurir.rs/ RT

Foto: Profimedia i Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track