POTRAGA ZA DEČAKOM (2) KOJI JE UPAO U BUNAR JOŠ TRAJE: Roditelji se nadaju da je živ, a ovo nije prva tragedija koja ih je zadesila (VIDEO)
Foto: EPA

nade ima sve manje

POTRAGA ZA DEČAKOM (2) KOJI JE UPAO U BUNAR JOŠ TRAJE: Roditelji se nadaju da je živ, a ovo nije prva tragedija koja ih je zadesila (VIDEO)

Planeta -

Španski spasioci se nadaju da će danas doći do dečaka Hulena (2) koji je pre devet dana pao u bunar dubok 110 metara i širok tek 25 centimetara, zbog čega niko ne može do njega. Veruje se da je mališan zapeo na dubini od 72 metra.

Spasioci su u utorak na području Malage izbušili paralelnu rupu do dubine od 60 metara, a poslednjih nekoliko metara ručno će iskopati poseban tim rudara. Zbog opasnosti od urušavanja ne smeju da koriste eksploziv.

Čvrstina tla znatno je usporila bušenje dodatnog kanala koji je trebalo da završe još u ponedeljak.

Ipak, i dalje postoji nada da je dečak živ...

"Samo roditelji mogu da razumeju šta nam se događa i kako se osećamo. Slomljeni smo", rekao je Hulenov otac.

Dečak je šetao i igrao se s roditeljima Hoseom i Viki (29) na imanju njihovih rođaka kada je pao u bunar pored grada Totalana.

"Sada vidimo malo svetla, osećamo se mrtvi, ali se nadamo da će nam anđeo naše dete vratiti živo", rekao je Hose dok se borio sa suzama. Dok je govorio o Hulenu mislio je na Olivera, sina koji je umro 2017. godine od srčanog udara dok su se šetali plažom. Imao je jedva tri godine.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track