PUTIN: Erdogan je lično zaslužan što su odnosi Rusije i Turske sve bolji (VIDEO)
Foto: AP

sastanak dva lidera

PUTIN: Erdogan je lično zaslužan što su odnosi Rusije i Turske sve bolji (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je poboljšanje rusko-turskih odnosa lično postignuće turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji, kako je naglasio, ulaže veliki trud i energiju kako bi ti odnosi bili bolji.

Putin je izjavio i da su njihovi, sada već redovni sastanci, dali pozitivne rezultate u odnosima dve države.

On je naveo konkretne podatke koji pokazuju da je međusobna trgovinska razmena Turske i Rusije za 10 meseci 2018. premašila ukupnu razmenu u 2017.godine.

foto: AP

Putin je naveo i da je broj ruskih turista koji su posetili Tursku u prošloj godini porastao za 30 odsto i dostigao 6 miliona, što je dobar pokazatelj da građani dve države primećuju pozitivne promene u odnosima Turske i Rusije.

Ruski predsednik je dodao da dve zemlje nastavljaju sa implementacijom glavnih bilateralnih projekata, da intenzivno sarađuju na regionalnim bezbednosnim pitanjima i na traženju rešenja za sirijsku krizu.

Predsednik Erdogan se tokom prvog ovogodišnjeg sastanaka sa Putinom složio da dobri odnosi izmedu Rusije i Turske imaju povoljan uticaj na bezbednost na Bliskom istoku i najavio da će se njihova saradnja u mnogim sferama, ukljucujući vojnu, kulturnu i privrednu, dalje razvijati.

Ruski predsednik je na samom početku sastanka sa turskim predsednikom izrazio saučešće Erdoganu povodom tragične smrti turskih državljana u nesreći brodova tokom transporta u vodama Crnog mora.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track