TRAMP PORUČIO PREDSEDNICI KONGRESA: Nema odlaganja,  izveštaj o stanju nacije podneću pred Kongresom 29. januara!
Foto: printscreen Tweet

NASTAVLJA SE PREPUCAVANJE

TRAMP PORUČIO PREDSEDNICI KONGRESA: Nema odlaganja, izveštaj o stanju nacije podneću pred Kongresom 29. januara!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp je u pismu Nensi Pelosi, predsedavajućoj Predstavničkog doma, poručio da se raduje govoru o stanju nacije pred Kongresom 29. januara.

"Bilo bi veoma tužno da govor o stanju nacije ne bude održan na vreme i što je još važnije - na pravoj lokaciji", naveo je Tramp u pismu koje je objavila Bela kuća.

Nensi Pelosi je ranije zamolila Trampa da razmotri odlaganje svog govora pred Kongresom i kao razloge za to navela "potencijalne bezbednosne probleme" zbog delimične blokade rada vlade.

Predsednik je u obavezi po Ustavu da Kongresu podnese godišnji izveštaj o stanju nacije. Američki predsednik je krajem prošle nedelje odložio put u inostranstvo Nensi Pelosi, nazvavši ga "sedmodnevnom ekskurzijom". Pelosijeva je zahtevala da putuje u Egipat, Avganistan i Brisel

On je rekao da je doneo takvu odluku zbog delomične blokade vlade koja traje od 27. decembra. Pelosijeva međutim trvrdi da je Trampova odluka motivisana upravo time što je ona od njega tražila da odloži obraćanje naciji zbog delimične blokade rada federalne vlade.

Tramp je u pismu Pelosijevoj poručio da je njen put odložen i da će biti ponovo razmotren nakon okončanja blokade rada. Američki predsednik joj je takođe poručio da bi trebalo da ostane u Vašingtonu i da radi na okočanju blokada rade vlade.

Kurir.rs/nbcnews.com

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track