DEMONSTRANTI SE OKUPLJAJU NA AKROPOLJU, NA TERENU 1.500 POLICAJACA: Spremaju se novi protesti zbog dogovora sa Makedonijom
Foto: AP

protive se sporazumu

DEMONSTRANTI SE OKUPLJAJU NA AKROPOLJU, NA TERENU 1.500 POLICAJACA: Spremaju se novi protesti zbog dogovora sa Makedonijom

Planeta -

Oko 1.500 policajaca raspoređeno je danas u Atini uoči početka protesta zbog ratifikacije Prespanskog sporazuma sa Makedonijom u grčkom parlamentu, a demonstranti su već počeli da se okupljaju na Akropolju uoči glasanja.

Demonstranti iz Komunističke partije Grčke postavili su rano jutros iznad zidina drevnog Akropolja dva ogromna transparenta protiv tog sporazuma.

Na proteste u centru grčke prestonice građane su pozvale organizacija "Komitet za borbu grčkog karaktera Makedonije" i Komunistička partija Grčke.

foto: AP

Grčki parlament večeras bi trebalo da glasa o ratifikaciji Sporazuma iz Prespe, kojim Makedonija dobija novo ime - Republika Severna Makedonija, a samim tim bi bio razrešen i spor koji 27 godina opterećuje odnose Skoplja i Atine.

Posle jučerašnje plenarne debate u grčkom parlamentu, danas se nastavlja debata o ratifikaciji sporazuma koja bi trebalo da se završi činom glasanja o ratifikaciji večeras ili sutra rano ujutro.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track