Najnovije vesti

AUKCIJA HITLEROVIH SLIKA U BERLINU: Tri firerova akvarela na prodaju, svi se pitaju ko u svojoj kući želi diktatora! (FOTO)
Foto: printscreen

očekuju dobru zaradu

AUKCIJA HITLEROVIH SLIKA U BERLINU: Tri firerova akvarela na prodaju, svi se pitaju ko u svojoj kući želi diktatora! (FOTO)

Planeta

BERLIN - U Berlinu se održava aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri akvarela nacističkog vođe porodici koja ih prodaje doneti više hiljada evra.

Tri slike, na kojima je bledim vodenim bojama predstavljen planinski pejzaž, reka i figura koja sedi ispod drveta, ne razlikuju se mnogo od slika kakve se mogu videti na buvljim pijacama širom sveta, ali ih izuzetnim čini potpis u uglu - "A.Hitler", prenose agencije.

foto: printscreen focus.de

"Po mom mišljenju, ove slike nemaju nikakvu umetničku vrednost... Samo ih ime u uglu čini vrednim i izaziva interesovanje medija", kaže Hajnc-Joahim Meder, portparol aukcijske kuće "Klos".

Prema njegovim rečima, "ako prošetate pored Sene i pogledate dela stotinu umetnika, 80 će biti bolje od ovoga".Berlinska aukcijska kuća očekuje veliko interesovanje onlajn ponuđača iz Britanije, Skandinavije, SAD i, pre svega, Rusije.

foto: printscreen focus.de

"Hitlerove slike se teško prodaju u Nemačkoj", objasnio je Meder.

Porodica koja prodaje Hitlerove slike, a reč je o starijim ljudima - ne želi da bude imenovana. Hitler je uoči Prvog svetskog rata, bez prebijene pare u džepu, zarađivao za život praveći razglednice i slikajući jeftine slike.

foto: printscreen focus.de

Njegov davnašnji san da postane umetnik pao je u vodu kada je, kao mladić, dva puta odbijen na prijemnom ispitu za Bečku akademiju primenjenih umetnosti. Poznato je da postoje stotine Hilterovih radova, od kojih je većina u vlasništvu vojske SAD otkako su savezničke snage porazile Hitlerov režim na kraju Drugog svetskog rata. Ta kolekcija nikada nije izložena.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...