Najnovije vesti

SKANDAL U KLINICI ZA PLODNOST: Zbog loše opreme propalo 4.000 jajnih ćelija i embriona (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

podignute optužnice

SKANDAL U KLINICI ZA PLODNOST: Zbog loše opreme propalo 4.000 jajnih ćelija i embriona (VIDEO)

Planeta

Osam novih optužnica podignuto je protiv Klinike za plodnost u Klivlendu u kojoj je propalo 4000 jajnih ćelija i embriona zbog kvara rezervoara za skladištenje.

Tužbe su podnesene u četvrtak na Saveznom sudu za klijente koji žive van Ohaja.

Tužioci su se dotakli i CAS "DataLogersa", distributera opreme koja beleži podatke i nadzire alarmne sisteme povezane sa rezervoarima na univerzitetskim bolnicama.

"Bolnice su priznale svoju odgovornost za propuste u svojoj opremi. Taj propust nije smeo da se dogodi. Gubitak koji su pretrpeli naši klijenti je pretežak. Te jajne ćelije i embrioni predstavljali su nadu za stotine američkih porodica", rekao je advokat oštećenih Adam Volf.

foto: Youtube/Printscreen

Daljinski sistem koji pruža "CAS DataLogers" dizajniran je da upozori zaposlene na promenu temperature kada nema osoblja, ali bio je i jeste isključen.

"Od tog događaja, Centar za plodnost, Univerzitetske bolnice i njeni zvaničnici su se izvinili. Na prvom mestu su nam pacijenti koji žele da prošire porodicu. Porodicama koje su izgubile jaja i embrione nudimo besplatni tretman", navele su bolnice u saopštenju.

Tokom protekle godine bolnica je pregovarala s pacijentima i nudila alternativna rešenja da se izbegne trošak i teskoba uzrokovana parnicama.

Prošle godine je donesena naredba koja ograničava raspravu protiv bolnica.

Jedan od oštećenih parova je izjavio: "To je gubitak koji se oseća u celoj našoj porodici. Naš trogodišnji sin nikada neće imati brata ili sestru. Naši roditelji nikada više neće imati priliku da budu bake i deke".

Advokat Bobi Diselo navodi kako se nada da će doći do poštenog suđenja.

"Bolnice bi morale roditelje da smatraju ljudima, a ne brojevima", rekao je Diselo.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...