SPASIOCI NA METAR OD DEČAKA: Mali Hulen  (2) je još u dubokoj rupi, ali do njega mogu da dođu JEDINO UZ UPOTREBU EKSPLOZIVA (VIDEO)
Foto: Screenshot

opasno

SPASIOCI NA METAR OD DEČAKA: Mali Hulen (2) je još u dubokoj rupi, ali do njega mogu da dođu JEDINO UZ UPOTREBU EKSPLOZIVA (VIDEO)

Planeta -

Spasioci polako, ali sigurno, prekopavaju tunel do dečaka Hulena (2) koji je pre 12 dana pao u bušotinu u gradu Totalanu u Španiji.

Kako bi došli do dečaka za kojeg još nisu sigurni je li preživeo u bunaru, morali su iskopati paralelne tunele i čak tri puta da koriste eksploziv.

Spašavanje se bliži kraju, a spasioci su zapeli. Između njih i mesta gde misle da se Hulen nalazi nešto je manje od pola metra. Eksploziv će koristiti samo jednom.

Portparol Civilne Garde Horge Martin rekao je da će poslednja eksplozija morati da bude vrlo precizna jer je jako blizu mesta gde misle da je dečak.

U finalnu akciju spašavanja krenuli su u četvrtak. Tad su predvideli da bi iskopavanje tunela i potraga za Hulenom mogla da traje oko 24 sata. Spasioce od dečaka deli tek nešto više od jednog metra, obzirom da zadnji deo tunela iskopavaju ručno.

Većina posla ide sporo. Martin rekao je da je "planina na ovom poslu šef". Ne želi da predviđa kada bi akcija spašavanja mogla biti gotova jer je iznimno opasan teren na kojem se nalaze.

"Idemo centimetar po centimetar. Nadam se da ćemo biti gotovi do kraja dana, ali to ne možemo garantovati zbog nepredvidljivog terena", izjavio je Martin.

Bez obzira što njihovog deteta nema skoro dve nedelje, Hulenovi roditelji se i dalje nadaju da će ga pronaći živog.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track