ODMETNUO SE VOJNI ATAŠE VENECUELE U VAŠINGTONU: Maduro je uzurpator, Gvaido je legitimni predsednik! Braćo vojnici, podržite ga!
Foto: Printscreen Twitter

PUKOVNIK OKRENUO LEĐA VLASTIMA

ODMETNUO SE VOJNI ATAŠE VENECUELE U VAŠINGTONU: Maduro je uzurpator, Gvaido je legitimni predsednik! Braćo vojnici, podržite ga!

Planeta -

VAŠINGTON - Vojni ataše Venecuele u Vašingtonu, pukovnik Hoze Luis Silva izjavio je da više ne priznaje Nikolasa Madura za legitimnog predsednika države i pozvao "braću vojnike" da podrže samoproglašenog privremenog predsednika Huana Gvaida.

"Ured vojnog atašea više ne priznaje predsednika Nikolasa Madura i smatra ga uzurpatorom. Ured priznaje Huana Gvaida za legitimnog privremenog predsednika", rekao je Silva agenciji Frans pres dodajući da je to u skladu sa Ustavom i zakonima Venecuele.

Silva, najviši vojni diplomata Venecuele u Vašingtonu, rekao je da je obavestio svoje nadređene u Karakasu.

"Razgovarao sa svojim nadređenima i oni znaju da se ne slažem sa ovim što se dešava, sa uzurpacijom vlasti, lošim ophodjenjem prema narodu i situaciji ekstremnog siromaštva u zemlji bogatoj kako u ljudskim tako i u prirodnim resursima", dodao je vojni ataše. Pukovnik Silva je rekao da je u razgovarao sa Gvaidom i da je spreman da mu se podredi.

foto: EPA

"Predsednik Gvaido ima svoj plan rada, a to je okončanje uzurpacije i organizovanje transparentnih i slobodnih izbora", rekao je vojni ataše.

Gvaido, predsednik parlamenta Venecuele, jedine institucije pod kontrolom opozicije, sebe je u sredu na protestu u Karakasu proglasio za privremenog predsednika.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track