Najnovije vesti

ZAPAD BRUTALNO KRENUO NA PUTINA! Lansirali priču da je 400 RUSKIH PLAĆENIKA otišlo u Karakas da brani Madura, evo šta su Rusi odgovorili!
Foto: EPA

POGANO

ZAPAD BRUTALNO KRENUO NA PUTINA! Lansirali priču da je 400 RUSKIH PLAĆENIKA otišlo u Karakas da brani Madura, evo šta su Rusi odgovorili!

Planeta

Britanska novinska agencija Rojters objavila je da su u Venecuelu stigli pripadnici ruskih privatnih vojnih kompanija koji će štititi predsednika te zemlje Nikolasa Madura.

Rojters se pozvao na dva anonimna izvora, ali navodi da su pripadnici "ruskih privatnih vojski" već stigli u Karakas.

Treći "izvor" navodno je potvrdio tu informaciju: izvesni "kozački ataman" Jevgenij Šabajev rekao je britanskoj agenciji da je u glavnom gradu Venecuele već oko 400 boraca ruskih privatnih vojnih kompanija, ali je naglasio da je to "čuo".

Sam Rojters tvrdi da se radi o borcima ruske privatne vojne kompanije "Vagner".

foto: Profimedia

Međutim, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je da o tome ništa ne zna.

I ambasador Rusije u Venecueli, Vladimir Zajemskim istim povodom je rekao:

"Pojma nemam ni o kakvim ruskim privatnim vojskama u Venecueli. To je nova novinarska patka."

foto: EPA

Podsetimo, Rusija je podržala legalnu vlast Venecuele i to je Maduru u telefonskom razgovoru lično preneo predsednik Vladimir Putin. Isto je učinio i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, a na Madurovu stranu zvanično je stala i Kina.

Rusija i Kina blokirale su u Savetu bezbednosti UN pokušaj SAD da to telo podrži lidera venecuelanske opozicije Huana Gvaida kao privremenog predsednika Venecuele.

Kurir.rs/Fakti.org

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...