MADURO SE NE PREDAJE: Vašington razmatra vojnu opciju, ovo je ODGOVOR VENECUELE! (VIDEO)
Foto: Tviter video screenshot

efektno

MADURO SE NE PREDAJE: Vašington razmatra vojnu opciju, ovo je ODGOVOR VENECUELE! (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro najavio je vojne vežbe koje će se održati od 10. do 15. februara. Snage su spremne da brane teritoriju, obalu i reke od stranih napadača. Osim toga, vojska će preispitati svoj mehanizam za civilnu i vojnu mobilizaciju.

Maduro je juče posetio nekoliko vojnih baza i sreo se sa pripadnicima Oružanih snaga zemlje.

Nakon što se predsednik Narodne skupštine Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika, Sjedinjene Američke Države, Kanada i mnoge latinoameričke i evropske zemlje priznale su ovog opozicionog lidera za predsednika države, a Maduro je izjavio da Oružane snage moraju da budu spremne da brane Venecuelu i najavio velike vojne vežbe.

​"Pripremamo se za najvažnije vojne vežbe u našoj istoriji“, rekao je Maduro tokom posete vojnim bazama. On je takođe posetio 41. Oklopnu brigadu u Fort Paramakaju i Pomorsku vojnu bazu "Agustin Armario“ u Puerto Kabelju.

​Ministar odbrane Vladimir Padrino izjavio je ranije da venecuelanska vojska ne podržava samoproglašenog lidera i da je spremna da brani svoj nacionalni suverenitet.

​Maduro je optužio Vašington za organizovanje državnog prevrata u ovoj latinoameričkoj zemlji i rekao da Karakas prekida diplomatske odnose sa Vašingtonom. Odnosi Sjedinjenih Američkih Država i Venecuele odavno su napeti, a Tramp je još u avgustu 2017. u svom golf-klubu u Bedminsteru izjavio da ne isključuje „vojnu opciju“, kako bi se zaustavio haos u Venecueli.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track