NAJVIŠI SUD U PAKISTANU POTVRDIO: Hrišćanka osuđena na smrt zbog KUTLAČE VODE na slobodi! Tajno je izvode iz zemlje, muslimani besni!
Foto: EPA

PRAVDA!

NAJVIŠI SUD U PAKISTANU POTVRDIO: Hrišćanka osuđena na smrt zbog KUTLAČE VODE na slobodi! Tajno je izvode iz zemlje, muslimani besni!

Planeta -

Najviši sud u Pakistanu potvrdio je oslobadajuću presudu za hrišćanku osuđenu na smrt zbog bogohuljenja Asju Bibi i ona može da napusti tu zemlju.

Tročlano sudsko veće pakistanskog Vrhovnog suda saopštilo je da argumeniti advokata u ime podnosilaca tužbe nisu zadovoljili sudije.

Radikalni islamisti zahtevali su da sud poništi oslobađajuću presudu od 31. oktobra i da Bibijeva bude pogubljena.

Asju Bibi, koja je provela osam godina pod pretnjom smrtne kazne i bila pod stražom na tajnom mestu do svog oslobađanja, sada će biti slobodna da napusti Pakistan i pridruži se svojim ćerkama, koje su pobegle u Kanadu i tamo dobile azil.

Porodica Asje Bibi bila je jedina hrišćanska u jednom selu u Pandžabu, a pošto su hrišćani, bili su siromašni nadničari i celo selo ih je teralo da prime islam. Jednog junskog dana 2009. nadničila je na jednoj njivi, a tokom odmora rekli su joj da kutlačom zahvati vode iz bunara.

Ona je to i uradila i tako "isprljala" bunar, a kad su ostali seljani navalili na nju da primi islam, odgovorila im je: "Verujem u moju religiju i Isusa Hrista, koji je umro na krstu za grehe sveta. Šta je vaš prorok Muhamed ikada uradio za spas čovečanstva? I zašto ja treba da promenim veru, a ne vi?"

foto: EPA

Besna rulja je napala i pretukla i nju i njenu porodicu, a nju su odneli u policiju i optužili je za bogohuljenje. Osuđena je na smrt vešanjem, a ceo Pakistan se digao na proteste kad je oslobođena. Međutim, danas je najviša sudska instanca potvrdila oslobađajuću presudu.

Kurir.rs/Tanjug/Wikipedia

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track