EDI RAMA OTKRIO UMETNIKA U SEBI: Albanski premijer izlaže radove u Berlinu, neki se prodaju za čak 30.000 evra, a evo šta kaže o svojoj umetnosti (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

Ruka prati oko i oko prati ruku

EDI RAMA OTKRIO UMETNIKA U SEBI: Albanski premijer izlaže radove u Berlinu, neki se prodaju za čak 30.000 evra, a evo šta kaže o svojoj umetnosti (VIDEO)

Planeta -

U jednoj berlinskoj galeriji izloženi su radovi premijera Albanije Edija Rame. Premijer Albanije (54) slika na dokumentima i papirima koje koristi u svakodnevnom životu.

Često te crteže zatim štampa kao tapete i prodaje ih čak i za 30.000 evra.

Izložba pod nazivom "Radovi" (Works) otvorena je u berlinskoj galeriji "Carlier i Gebauer" i trajaće do 9. marta 2019. Rama navodi da crteži nemaju nikakve veze sa politikom.

"Jednostavno crtam. Crtam tokom sastanka, crtam tokom telefonskih razgovora, u pauzama. To je veoma prirodan proces. Ruka prati oko i oko prati ruku, dok je fokus na diskusiji, na radu, na odlukama koje treba doneti, pitanjima koje treba rešiti", rekao je Rama.

Neke od slika našle su se i na pismu koje je Rama uputio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i predsedniku Albanije Iljiru Meti. Veze između slike i samog pisma, kaže da nema.

Mediji u Nemačkoj ga opisuju upravo kao simpatizera kancelarke, a na pitanje da li je u nečemu razočaran kada je u pitanju njena politika prema Balkanu, Rama kaže da apsolutno nema razloga da bude razočaran.

"Ona je istinski prijatelj svih naroda u regionu, vizionar jedne krajnje jasne budućnosti. I, iznad svega, ona je fantastičan primer lidera, hrabra baklja naše ideje", rekao je Rama.

Kurir.rs/DW Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja