KANADA U ŠOKU! NASMEJANI DEKICA BAŠTOVAN JE KRVAVI SERIJSKI UBICA KOG GODINAMA TRAŽE! Perverzni predator priznao 8 ubistava! Kasapio homoseksualce i zakopavao ih po baštama! (VIDEO, FOTO)
Foto: AP, Profimedia

SERIJSKI UBICA PRIZNAO

KANADA U ŠOKU! NASMEJANI DEKICA BAŠTOVAN JE KRVAVI SERIJSKI UBICA KOG GODINAMA TRAŽE! Perverzni predator priznao 8 ubistava! Kasapio homoseksualce i zakopavao ih po baštama! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Kanadska javnost je zaprepašćena jer je Brus Makartur (67), simpatični i mirni baštovan iz Toronta, priznao je da je ubio osmoricu muškaraca, uglavnom stanovnika takozvanog gej sela.

Žrtve je ubijao u periodu između 2010. i 2017. godine, a svi bili povezani sa LGBT grupama.imaju određenu povezanost s LGBT skupinama, a neki su bili imigranti s juga Azije i Bliskog istoka.

Makartur je uhapšen prošlog januara zbog ubistva dva muškarca, a kako je istraga napredovala, ispostavilo se da on na duši ima osam osoba. Policajci su mu pretražili kuću i pronašli velike crne plastične kese, hirurške rukavice, crnu gumu za vezivanje i špric. To je samo upotpunilo dokaze.

Ovo je bila jedna od najvećih istraga u istoriji kanadske policije i vodila se po celom Torontu. Inspektori su pretražili nekoliko desetina kuća i imanja koje su imale bilo kakve veze sa serijskim ubicom, a iz arhive su izvučeni i ponovo pretreseni i stari nerešeni slučajevi.

Tako su zapazili Makarturovo ime na optužnici za napad u gej selu 2001, kad je metalnom šipkom prebio jednog čoveka. Dve godine kasnije priznao je krivicu za taj napad, a policija mu je uzela uzorak DNK i zabranila da prilazi tom predgrađu.

foto: Profimedia

Njegovo ime opet je isplivalo u slučaju nestanka imigranta Skandaradža Navaranama (40). Makartur je navodno bio u vezi s njim. Tri meseca kasnije nestao je Abdulbašir Faizi (42), a u novembru 2012. i Avganistanac Madžid Kajhan (58).

Policija je smatrala da su ti slučajevi povezani i pokrenula je tzv. Projekat Hjuston - široku istragu. Ubrzo su otkrili da su neki nestali muškarci ubijeni, ali nikada nisu pronašli nepobitne dokaze za to. Među ispitanima je bio i Makartur, ali nikada nije zvanično osumnjičen.

foto: AP

U avgustu 2015. nestao je Soruš Mahmudi (50), a iste godine policija pronalazi telo Kirušankumara Kanagarantama (37), imigranta iz Šri Lanke. Godinu dana kasnije policija je pozvala Makartura na razgovor jer ga je jedan čovek optužio da je pokušao da ga zadavi, ali baštovan je pušten na slobodu.

foto: AP

U sledeće dve godine nestala su još trojica: Din Lizovik, Selim Esen i Endrju Kinsmen. Ispostavilo se da je Makartur bio u seksualnoj vezi s Kinsmenom.

foto: AP

Dejvid Mekderot i Džon Rajli, žrtve

To je već bilo previše slučajeva u kojima se spominje Makarturovo ime. Policija pokreće intenzivnu istragu, a u gej selu počinje panika. Mnogi su se iselili. Policija je vrlo brzo zatvorila krug oko Makartura i nadgledala ga 24 sata.

U januaru prošle godine videli su kako mlađi muškarac ulazi u Makarturovu kuću. To im je bilo toliko sumnjivo da su upali unutra i imali šta da vide: madić je ležao svezan, ali nepovređen. Makartura su konačno uhapsili.

foto: Profimedia

Komade tela njegovih žrtava pronašli su u baštama u kojima je Makartur radio. Perverznjak ih je ubijao, kasapio i zakopavao tamo gde niko neće tražiti. Sve žrtve je fotografisao, a njihov nakit čuvao kao uspomenu na ubistva.

foto: Profimedia

Sledeće saslušanje počinje 4. februara, a svedočiće prijatelji i rodbina ubijenih.

Očekuje se da će Makartur za svako ubistvo dobiti doživotnu kaznu zatvora, jer je to najviša kazna koju kanadsko zakonodavstvo predviđa za ubistvo s umišljajem.

Kurir.rs/BBC/24sata.hr

Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja