VOLITE DA PUTUJETE SAMI? U ovim zemljama bićete bezbedni, a jedna država će vas iznenaditi!
Foto: Profimedia

SOLO PUTNICI

VOLITE DA PUTUJETE SAMI? U ovim zemljama bićete bezbedni, a jedna država će vas iznenaditi!

Planeta -

Za ljude koji putuju sami najbezbednija zemlja je Singapur, a za njom slede Norveška, Island, Finska, Uzbekistan, kineski grad Hongkong, Švajcarska, Kanada, Indonezija i Danska.

Putovanja bez društva sve su popularnija, ali kad čovek putuje sam važno je da bude u bezbednom okruženju.

Zato je na portalu WeGoPlaces.me objavljen Izveštaj o bezbednom solo putovanju (Solo Travel Safety Report 2019), koji putnike savetuje gde da idu i kako da bezbedno putuju svetom. Istraživanje je uradila svetski poznata kompanija Galup i to na svetskom nivou.

Za Galupov izveštaj prikupljani su podaci stanovnika iz 142 zemlje. Ispitanicima su postavljana pitanja kao što su koliko se sigurno osećaju dok sami idu kroz noć, koliko veruju lokalnoj policiji, da li su bili napadnuti i opljačkani itd.

Ispostavilo se da je za solo putnike najbezbedniji grad država Singapur, a za njim slede Norveška, Island, Finska, Uzbekistan, kineski grad Hongkong, Švajcarska, Kanada, Indonezija i Danska. Prevelikih iznenađenja nema osim možda Uzbekistana, ali vlasti te nekadašnje sovjetske republike očigledno su uspostavile odličan nivo bezbednosti.

Sa druge strane, nikako se ne preporučuje da sami putujete u Venecuelu, Avganistan, Južni Sudan, Gabon, Liberiju, Južnu Afriku, Meksiko, Dominikansku Republiku, Bocvanu i Sijeru Leone. Pa ako ste se baš tamo nameračili - radije nemojte.

Kurir.rs/RTCG

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track