EVO KAKO JE NARKO-DILER 15 GODINA IZMICAO POLICIJI: Sekao i spaljivao jagodice,  predstavljao se kao Hrvat, ali to nije sve! (VIDEO)
Foto: Profimedia

SOFISTICIRANE METODE

EVO KAKO JE NARKO-DILER 15 GODINA IZMICAO POLICIJI: Sekao i spaljivao jagodice, predstavljao se kao Hrvat, ali to nije sve! (VIDEO)

Planeta -

Španska policija uhapsila je krijumčara droge koji je bio u bekstvu 15 godina i uspeva da izmakne policiji uz pomoć najrazličitijih metoda.

Kako piše Gardijan, zasad neimenovani muškarac sekao se i spaljivao jagodice na prstima i zamenjivao ih mikroimplantatima kako bi prikrio svoje otiske prstiju. Policija je navela je da je muškarac iz regije Asturije, i da je uhapšen u utorak u Hetafi kod Madrida.

"Osim što se sekao i spaljivao jagodice ovaj kriminalac je bio i na transplantaciji kose kako ga ljudi ne bi prepoznali.

Koristio je vrlo sofisticirane metode kako bi promenio svoje otiske prstiju. Pomoću implantanata promenio je oblik svojih otisaka prstiju tako da ožiljci ispod njih ne budu vidljivi.

Radi se o vrlo sofisticiranom procesu koji zahteva veliku profesionalnost i koji se obavlja nekoliko godina, rekla je portparolka policije.

Za njim je bilo raspisano nekoliko poternica. Koristio je lažna dokumenta, među kojima i hrvatska, i jedno vreme se predstavljao kao hrvatski državljanin. Nije poznato da li su hrvatski dokumenti bili pravi ili falsifikovani.

U trenutku hapšenja kod njega su pronađena dva kodirana telefona kakvi se često koriste u kriminalnom miljeu.

Španski mediji pišu da je uhapšeni bio saradnik Sita Minanka, krijumčara droge iz Galicije, koji je ranije ovog meseca osuđen na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 6 miliona evra zbog pranja novca i šverca droge.

Kurir.rs/Gardijan

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja