SVI PAMTE OVOG DEČAKA KOJI JE PRE 3 GODINE OSTAVLJEN DA UMRE: Jedva je hodao i hranio se đubretom, a sada je pravi momčić! Oduševićete se kad vidite kako sada izgleda! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/Anja Ringgren Loven

POBEDIO JE SVE NEVOLJE

SVI PAMTE OVOG DEČAKA KOJI JE PRE 3 GODINE OSTAVLJEN DA UMRE: Jedva je hodao i hranio se đubretom, a sada je pravi momčić! Oduševićete se kad vidite kako sada izgleda! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Pre tri godine, afričkog dečaka roditelji su ostavili da umre misleći da je veštac, a onda ga je pronašla humanitarna radnica iz Danske, Anja Ringren Loven, i spasla mu život.

Malom Nigerijcu dali su ime Houp (nada).

Dankinja Anja, volonterka koja živi u Africi, pronašla je dečaka kako skroz go luta ulicama, a kada je pronađen, bio je izuzetno mršav i pun parazita jer je osam meseci živeo od ostataka hrane koju su mu ljudi bacali.

Kad ga je našla, dala mu je da jede, pije, zamotala ga u ćebe i odvela u bolnicu. Dva dana nakon što je na internetu potražila pomoć, iz čitavog sveta je primila donacije u vrednosti od 1,8 miliona evra.

Anja vodi sirotište za takozvanu veštičju decu u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se veruje da su neka deca najveći krivci za siromaštvo u porodici, pa ih označavaju nepodobnim i izbacuju iz društva.

Posle spasavanja Houpa, Anja svake godine rekreira fotografiju snimljenu prilikom pronalaska dečaka - kada mu je dala keks i vodu iz flašice, a takvu sliku je objavila i ove godine tačno na godišnjicu kako bi se videlo koliko je napredovao.

Anja je na kraju poručila Hopiju, kako ga zove: "Ovo je poslednji put da se ovako slikamo. Znam da to voliš, ali već si pokazao svetu da si šampion. Više ti ne treba moja zaštita. Snažan si i znam da ćeš uskoro pokoriti svet, navijam za tebe do kraja".

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track