LIDERI NAJMOĆNIJIH ZEMALJA PLANIRAJU SASTANAK: Susret Trampa i Sija u februaru, evo gde!
Foto: AP

KRAJ TRGOVINSKOG RATA

LIDERI NAJMOĆNIJIH ZEMALJA PLANIRAJU SASTANAK: Susret Trampa i Sija u februaru, evo gde!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp i njegov kineski kolega Si Đinping možda će se susresti u Da Nangu, u Vijetnamu, krajem februara, objavio je u list South China Morning Post.

Dvojica predsednika razmatraju sastanak 27. ili 28. februara, malo pre isteka primirja u njihovom trgovinskom ratu koje ističe u martu, objavio je taj list sa sedištem u Hongkongu.

Tramp je ove sedmice rekao kako se raduje susretu kako bi se rešio trgovinski rat. Naglasio je kako mu je Si poslao pismo u kojem je izrazio želju da se postigne dogovor pre 1. marta.

Dvojica predsednika 1. decembra dogovorili su 90-dnevno "primirje" u trgovinskom ratu, gde su SAD nametnule carinske namete od 250 milijardi dolara na kineske uvozne proizvode. Kina je uzvratila jednakom merom.

Kineska trgovinska delegacija predvođena dopremijerom Li Heom bila je u Vašingtonu ove sedmice kako bi nastavila pregovore. Obje strane su zvučale optimistično nakon završetka sastanka.

Tramp će se takođe sastati sa severnokorejskim vođom Kim Džong-unom, isto krajem ovoga meseca. Za sastanak se razmatra više lokacija za samit, uključujući i Da Nang.

Kurir.rs/ Agencije

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track