TRAMP ŠALJE ARMIJU OD 4.000 VOJNIKA NA GRANICU S MEKSIKOM: Da zaustavimo pokušaj invazije ilegalaca!
Foto: AP / Evan Vucci

DODATNE SNAGE

TRAMP ŠALJE ARMIJU OD 4.000 VOJNIKA NA GRANICU S MEKSIKOM: Da zaustavimo pokušaj invazije ilegalaca!

Planeta -

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će na jugozapadnoj granici te zemlje sa Meksikom na tri meseca biti raspoređene dodatne snage od 3.750 vojnika za pružanje podrške carinicima i graničarima.

Američki predsednik Donald Tramp je 31. januara najavio u svom tvitu uskoro razmeštanje još američkih snaga na granicu sa Meksikom kako bi se „zaustavio pokušaj invazije ilegalaca“.

​Ovim potezom podići će se broj aktivnih američkih trupa koje pružaju podršku agentima Carinske i granične zaštite, na oko 4.350, prenosi agencija Rojters.

Krajem januara 2019. ministar odbrane Patrik Šanahan najavio je da se Pentagon sprema da pošalje „nekoliko hiljada“ dodatnih vojnika na meksičko-američku granicu, odgovarajući na poziv američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, radi pomoći u nadzoru i „postavljanju više bodljikave žice“.

Ranije je podsekretar odbrane za politiku Džon Rud saopštio Kongresu da američki zvaničnici prate tri migrantska karavana iz Srednje Amerike koji se kreću prema američko-meksičkoj granici, od kojih za najveći navode da ima više od 12.000 potencijalnih imigranata.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja