OVO SE DOGAĐA JEDNOM U 100 GODINA, NA ULICAMA ZMIJE I KROKODILI: Posle paklenih vrućina, Australiju pogodile katastrofalne poplave (FOTO, VIDEO)
Foto: AP, EPA

EVAKUISANO 20.000 LJUDI

OVO SE DOGAĐA JEDNOM U 100 GODINA, NA ULICAMA ZMIJE I KROKODILI: Posle paklenih vrućina, Australiju pogodile katastrofalne poplave (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Posle paklenih vrućina, delove Australije pogodile su katastrofalne poplave.

Na severoistoku zemlje više od 20.000 ljudi prisiljeno je na evakuaciju zbog pretnje od poplave.

1 / 13 Foto: AP

Grad Taunsvil u Kvinslendu je gotovo potpuno potopljen. Stanovnici su ostali bez struje, a mnogi su bili prisiljeni da se penju na krovove kuća kako bi se spasli od poplave.

"Reka Ros nastaviće da raste sve do ponedeljka uveče. Očekujte još veće poplave u Taunsvilu, mnogi putevi biće pod vodom", upozoravaju meteorolozi.

Situacija je postala posebno dramatična u subotu.

"Ovo se događa jednom u sto godina", kazala je premijerka Kvinslenda Anastasia Palašcuk. Tokom današnjeg dana očekuje se još obilne kiše. Stotine domova u Taunsvilu već su evakuisane, ali poplave prete još 20.000 domaćinstava.

"Ako ne morate, ne izlazite na ulicu", upozoravaju dežurne službe. Da situacija bude još gora, građani dojavljuju da su na ulicama viđeni krokodili i zmije. "Jedan je bio dug više od dva metra", kazala je stanovnica Taunsvila koja je fotografirala krokodila u dvorištu svoje kuće.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja