KAKVA RACIJA! Britanska policija uhapsila 33 pedofila i PUSTILA IH POSLE SASLUŠANJA!
Foto: EPA

UŽAS!

KAKVA RACIJA! Britanska policija uhapsila 33 pedofila i PUSTILA IH POSLE SASLUŠANJA!

Planeta -

LONDON - Britanska policija uhapsila je 33 mušlarca optužena za seksualne zločine u istorijskoj istrazi povodom zlostavljanja dece, izjavile su policijske snage u severnoj Engleskoj.

Muškarci su pohapšeni pošto je jedna mlada žena, njihova žrtva, svedočila da je seksualno zlostavljana kao dete u periodu od 2002. do 2005. godine u Halifaksu, gradu u Zapadnom Jorkširu, izjavila je lokalna policija.

Svi muškarci ispitani su i pušteni pod prismotrom.

"Zaštita i bezbednost dece su prioritet...ova operacija deo je akcija policije Zapadnog Jorkšira u kojima se istražuju sadašnji i prošli prestupi u vezi sa decom", izjavila je inspektorka Laura Nild.

Ona je saopštila i da "borba protiv zlostavljanja dece nije nešto što policija može da sprovodi samostalno", i da "zbog toga nastavljaju blisku saradnju sa lokalnim vlastima, dobrotvornim i drugim organizacijama koje pružaju podršku žrtvama i dovode prestupnike pred lice pravde."

Policija Zapadnog Jorkšira je u toku proteklog meseca uhapsila 55 muškaraca u zasebnoj istrazi povodom istorijskih optužbi za seksualno zlostavljanje dece koje je iznelo sedam žena iz te oblasti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja